20/01/2023 21/01/2023 Με την πρέπουσα εκκλησιαστική τάξη και μεγαλοπρέπεια εορτάζεται η μνήμη του Οσίου Μαξίμου του Γραικού στη γενέτειρα του, Άρτα. Το απόγευμα της Παρασκευής 20 Ιανουαρίου 2023 στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Μαξίμου του Γραικού, τελέσθηκε Μέγας Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσοστόμου και συγχοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Άρτης κ. Καλλινίκου....
20 Ιανουαρίου, 2023 - 22:00
Τελευταία ενημέρωση: 21/01/2023 - 0:39

Άρτα: Μέγας Εσπερινός Οσίου Μαξίμου του Γραικού στη γενέτειρά του

Διαδώστε:
Άρτα: Μέγας Εσπερινός Οσίου Μαξίμου του Γραικού στη γενέτειρά του

Με την πρέπουσα εκκλησιαστική τάξη και μεγαλοπρέπεια εορτάζεται η μνήμη του Οσίου Μαξίμου του Γραικού στη γενέτειρα του, Άρτα.

Το απόγευμα της Παρασκευής 20 Ιανουαρίου 2023 στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Μαξίμου του Γραικού, τελέσθηκε Μέγας Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσοστόμου και συγχοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Άρτης κ. Καλλινίκου.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσόστομος, κήρυξε τον Θείο λόγο. Στην επικοδομητική ομιλία του τόνισε, ότι η αυτοθυσιαστική ομολογία του Ονόματος του Χριστού ήταν το κύριο χάρισμα που είχε ο Άγιος Μάξιμος ο Γραικός.

Οι πιστοί είχαν την ευκαιρία να προσκυνήσουν και την Παναγία την Παραμυθία, η οποία τιμάται την ίδια ημέρα με τον Όσιο Μάξιμο τον Γραικό, ακριβές αντίγραφο της οποίας έχει δωρισθεί στην ενορία, από τον Πανοσιολογιώτατο Καθηγούμενο της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου, Γέροντα Εφραίμ.

Κατά την διάρκεια του Εσπερινού τέθηκε επίσης σε προσκύνηση το Ιερό Λείψανο του Οσίου Μαξίμου του Γραικού, το οποίο φυλάσσεται στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό, καθώς και η Αγία Κάρα του Οσίου Δαβίδ του εν Ευβοία, την οποία κόμισε για το διήμερο της Ιεράς Πανηγύρεως στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό ο Πανοσιολογιώτατος Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Οσίου Δαβίδ του εν Ευβοία, Γέροντας Γαβριήλ.

Το Ιερό Αναλόγιο, κόσμησε, μαζί με τους Ιεροψάλτες της ενορίας, ο εκ Θεσσαλονίκης Πρωτοψάλτης κ. Ιωάννης Χασανίδης με την συνοδεία του.

Περισσότερες φωτογραφίες:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων