27/06/2022 27/06/2022 H Ιερά Μητρόπολη Άρτης εόρτασε την ανάμνηση της Ανακομιδής των Ιερών Λειψάνων της Οσίας Θεοδώρας της Βασιλίσσης και πολιούχου Άρτης. Το απόγευμα του Σαββάτου 25 Ιουνίου 2022 τελέσθηκε Πανηγυρικός Εσπερινός στο φερώνυμο της Αγίας Βυζαντινό Ναό, στην Άρτα, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Άρτης κ. Καλλινίκου. Κλήρος και λαός ετίμησαν την Πολιούχο της Άρτας, Οσία Θεοδώρα,...
27 Ιουνίου, 2022 - 20:36
Τελευταία ενημέρωση: 27/06/2022 - 20:49

Εορτή Ανακομιδής των Λειψάνων της Αγίας Θεοδώρας στην Άρτα

Διαδώστε:
Εορτή Ανακομιδής των Λειψάνων της Αγίας Θεοδώρας στην Άρτα

H Ιερά Μητρόπολη Άρτης εόρτασε την ανάμνηση της Ανακομιδής των Ιερών Λειψάνων της Οσίας Θεοδώρας της Βασιλίσσης και πολιούχου Άρτης.

Το απόγευμα του Σαββάτου 25 Ιουνίου 2022 τελέσθηκε Πανηγυρικός Εσπερινός στο φερώνυμο της Αγίας Βυζαντινό Ναό, στην Άρτα, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Άρτης κ. Καλλινίκου.

Κλήρος και λαός ετίμησαν την Πολιούχο της Άρτας, Οσία Θεοδώρα, της οποίας τα Ιερά Λείψανα, αποτελούν τιμαλφές πνευματικό θησαύρισμα της Τοπικής Εκκλησίας της Άρτας. Η Οσία Θεοδώρα είναι και η προστάτις του Συνδέσμου Ιεροψαλτών Άρτας, οι οποίοι, όπως κάθε χρόνο, στην Ανακομιδή των Ιερών Λειψάνων της Αγίας, έτσι και φέτος έψαλαν προς τιμήν της.

Στο κήρυγμά του, ο Σεβασμιώτατος τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι «η υπομονή ξεκλειδώνει τον Παράδεισο».

Την Κυριακή 26 Ιουνίου 2022, το πρωί, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Άρτης κ. Καλλίνικος λειτούργησε και κήρυξε τον Θείο λόγο στον ίδιο ναό, επισημαίνοντας, μεταξύ άλλων, ότι «αγάπη με αυταπάρνηση σημαίνει αγιότητα».

Φωτογραφίες από τον Εσπερινό:

 

Φωτογραφίες από τον Όρθρο και τη Θεία Λειτουργία:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων