13/09/2020 13/09/2020 Τις εγκάρδιες ευχές του για τη νέα σχολική χρονιά στέλνει στους μαθητές της Άρτας και των γύρω περιοχών ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Άρτης κ. Καλλίνικος, τονίζοντας, βεβαίως, ότι οι γνώσεις χωρίς την αρετή δεν έχουν αξία, γι’ αυτό και πρέπει να συμβαδίζουν, αλλά και πως η αγάπη στον Θεό είναι ανεξάντλητη πηγή δύναμης. Διαβάστε το μήνυμα του...
13 Σεπτεμβρίου, 2020 - 22:00
Τελευταία ενημέρωση: 13/09/2020 - 21:23

«Η αγάπη στον Θεό ανεξάντλητη πηγή δύναμης»

Διαδώστε:
«Η αγάπη στον Θεό ανεξάντλητη πηγή δύναμης»

Τις εγκάρδιες ευχές του για τη νέα σχολική χρονιά στέλνει στους μαθητές της Άρτας και των γύρω περιοχών ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Άρτης κ. Καλλίνικος, τονίζοντας, βεβαίως, ότι οι γνώσεις χωρίς την αρετή δεν έχουν αξία, γι’ αυτό και πρέπει να συμβαδίζουν, αλλά και πως η αγάπη στον Θεό είναι ανεξάντλητη πηγή δύναμης.

Διαβάστε το μήνυμα του Σεβασμιωτάτου για αύριο:  

«Αγαπητά μου παιδιά,

Σήμερα, 14 Σεπτεμβρίου 2020, ημέρα, που η Εκκλησία μας, εορτάζει την Ύψωση του Τιμίου Σταυρού, ξεκινά μια νέα σχολική χρονιά. Αρχίζει για εσάς, ένα νέο ταξίδι γνώσεων και εμπειριών, με στόχο την μάθηση και την πνευματική καλλιέργεια.

Είναι μια πορεία, που απαιτεί κόπο, θυσία, υπομονή, επιμονή και αξιοποίηση του χρόνου καθημερινά. Διότι, «τα αγαθά κόποις κτώνται και πόνοις κατορθούνται». Και το πρώτο των επίγειων αγαθών, είναι η απόκτηση της γνώσης.

Όμως, όσες γνώσεις κι αν κατέχει ο άνθρωπος, εάν λείπει η αρετή, οι γνώσεις αυτές δεν έχουν καμία αξία.

Η αρετή καλλιεργεί τον άνθρωπο, τον κάνει υπομονετικό, δυνατό, θαρραλέο, τον μαθαίνει, να αγαπά τον Θεό και να σέβεται τον συνάνθρωπο.

Το φετινό σχολικό έτος, ξεκινά με ιδιαίτερες δυσκολίες, λόγω της πανδημίας. Γι’ αυτό χρειάζεστε περισσότερη υπομονή και υψηλότερο αίσθημα ευθύνης, απέναντι στον συμμαθητή, απέναντι στον κάθε άνθρωπο.

Να γνωρίζετε, πως η αγάπη στον Θεό είναι ανεξάντλητη πηγή δύναμης. Η δύναμη αυτή, την οποιαδήποτε δυσκολία στην ζωή σας, θα την κάνει μικρή, ασήμαντη, εύκολη.

Βέβαια, σε αυτήν την ιδιαίτερη χρονιά συνοδοιπόρους και οδηγούς σας, έχετε τους καλούς σας εκπαιδευτικούς, τους γονείς, αλλά και την Μητέρα Εκκλησία, η οποία στέκεται διαρκώς δίπλα σας, στηρίζει τις ανάγκες σας και είναι ανοιχτή, για τους προβληματισμούς σας.

Με αυτές τις λίγες σκέψεις, σας εύχομαι, μέσα από την καρδιά μου, αυτή η νέα σχολική χρονιά, παρά τις αντιξοότητες και τις ιδιαιτερότητες, να είναι για όλους, εκπαιδευτικούς και μαθητές, καλή, ευλογημένη και δημιουργική με την Χάρη του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού.

Με εγκάρδιες ευχές

+ο Μητροπολίτης Άρτης Καλλίνικος»

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων