12/06/2021 12/06/2021 Την Πέμπτη 10 Ιουνίου 2021, το απόγευμα, στον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Άρτης, ετελέσθη Μέγας Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Άρτης κ. Καλλινίκου, επί τη μνήμη του Αγίου Λουκά Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως και Κριμαίας του Ιατρού. Ετέθη σε προσκύνημα απότμημα του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Λουκά, το...
12 Ιουνίου, 2021 - 13:10
Τελευταία ενημέρωση: 12/06/2021 - 13:15

Η Άρτα προσκύνησε το Λείψανο του Αγίου Λουκά του Ιατρού

Διαδώστε:
Η Άρτα προσκύνησε το Λείψανο του Αγίου Λουκά του Ιατρού

Την Πέμπτη 10 Ιουνίου 2021, το απόγευμα, στον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Άρτης, ετελέσθη Μέγας Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Άρτης κ. Καλλινίκου, επί τη μνήμη του Αγίου Λουκά Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως και Κριμαίας του Ιατρού.

Ετέθη σε προσκύνημα απότμημα του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Λουκά, το οποίο, το έτος 2018, δώρισε στον Μητροπολίτη Άρτης κ. Καλλίνικο, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αργολίδος κ. Νεκτάριος.

Την Παρασκευή 11 Ιουνίου 2021, ανήμερα της εορτής το πρωί, στον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στην Άρτα, λειτούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Άρτης κ. Καλλίνικος, επί τη μνήμη του Αγίου Λουκά Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως και Κριμαίας του Ιατρού.

Τον Θείο λόγο εκήρυξε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Άνθιμος Γιάννης, Κληρικός της Ιεράς Μητροπόλεως Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης, οποίος ετόνισε, ότι «το μεγαλύτερο θαύμα είναι η συνανάβαση με τον Χριστό στον Γολγοθά».

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων