21/01/2020 23/01/2020  Μέγας Εσπερινός τελέσθηκε χθες επί τη μνήμη του εξ Άρτης Οσίου Μαξίμου του Γραικού, στον φερώνυμο Ιερό Ναό του Αγίου, στην Άρτα, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Παροναξίας κ. Καλλινίκου και συγχοροστατούντων του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου πρώην Άρτης κ. Ιγνατίου και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Άρτης κ. Kαλλινίκου. Ο Άγιος Μάξιμος ο Γραικός γεννήθηκε στην Άρτα στα 1470...
21 Ιανουαρίου, 2020 - 15:46
Τελευταία ενημέρωση: 23/01/2020 - 10:25

Ο εορτασμός του Αγίου Μαξίμου του Γραικού στη γενέτειρά του

Διαδώστε:
Ο εορτασμός του Αγίου Μαξίμου του Γραικού στη γενέτειρά του

 Μέγας Εσπερινός τελέσθηκε χθες επί τη μνήμη του εξ Άρτης Οσίου Μαξίμου του Γραικού, στον φερώνυμο Ιερό Ναό του Αγίου, στην Άρτα, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Παροναξίας κ. Καλλινίκου και συγχοροστατούντων του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου πρώην Άρτης κ. Ιγνατίου και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Άρτης κ. Kαλλινίκου.

Ο Άγιος Μάξιμος ο Γραικός γεννήθηκε στην Άρτα στα 1470 μ.Χ. περίπου.

Ο επιχώριος Μητροπολίτης Άρτης ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Παροναξίας, για την τιμητική παρουσία του στην Πανήγυρη.

Ο Σεβασμιώτατος Παροναξίας εκήρυξε εμπνευσμένα τον Θείο Λόγο και ετόνισε ότι ο άνθρωπος φωτίζεται όταν υπερβαίνει τους τύπους και εισχωρεί στην ουσία της αιώνιας ζωής.

Κατά την Ακολουθία του Εσπερινού, ετέθη εις προσκύνησιν απότμημα του Ιερού Λειψάνου του Οσίου Μαξίμου του Γραικού. Μαζί με την μνήμη του Αγίου Μαξίμου, τελείται την ίδια ημέρα και η Σύναξις της Παναγίας της Παραμυθίας, αντίγραφο της οποίας φυλάσσεται στον εν Άρτη Ναό του Αγίου Μαξίμου.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Την Τρίτη 21 Ιανουαρίου, το πρωΐ, ετελέσθη Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο επί τη μνήμη του Αγίου Μαξίμου του Γραικού, συλλειτουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών πρώην Άρτης κ. Ιγνατίου, Παροναξίας κ. Καλλινίκου και Άρτης κ. Καλλινίκου.

Τον Θείο λόγο εκήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης πρώην Άρτης κ. Ιγνάτιος, ο οποίος αναφερόμενος στις δυσκολίες που αντιμετώπισε ο Άγιος Μάξιμος ο Γραικός, ετόνισε την καρτερικότητά του και τον δοξασμό του από τον Θεό. Έτσι και οι άνθρωποι, που αντιμετωπίζουν καρτερικά τις αντιξοότητες του βίου, έχουν σύμμαχο τον Θεό και κερδίζουν την αιώνια ζωή.

Κατά την Θεία Λειτουργία, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Άρτης κ. Καλλίνικος εχειροτόνησε εις Πρεσβύτερον τον Ευλαβέστατον Διάκονον Θεόδωρον Γότσην.

 

 

 

 

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ – ΟΣΙΟΣ ΜΑΞΙΜΟΣ Ο ΓΡΑΙΚΟΣ: Ο Φωτιστής των Ρώσων

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων