12/03/2020 12/03/2020 Εορτάστηκε την Τετάρτη 11 Μαρτίου 2020, η μνήμη της Αγίας Θεοδώρας της Βασιλίσσης και Πολιούχου Άρτης, στον ομώνυμο της Αγίας, μνημειακό Ναό. Την Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος. Στο Ιερό Βήμα, παρέστησαν συμπροσευχόμενοι οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες πρώην Άρτης κ. Ιγνάτιος και Άρτης κ. Καλλίνικος. Τον Θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος...
12 Μαρτίου, 2020 - 16:47
Τελευταία ενημέρωση: 12/03/2020 - 16:48

Η Άρτα υποκλίθηκε στη Βασίλισσα και Πολιούχο της Οσία Θεοδώρα

Διαδώστε:
Η Άρτα υποκλίθηκε στη Βασίλισσα και Πολιούχο της Οσία Θεοδώρα

Εορτάστηκε την Τετάρτη 11 Μαρτίου 2020, η μνήμη της Αγίας Θεοδώρας της Βασιλίσσης και Πολιούχου Άρτης, στον ομώνυμο της Αγίας, μνημειακό Ναό.

Την Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος. Στο Ιερό Βήμα, παρέστησαν συμπροσευχόμενοι οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες πρώην Άρτης κ. Ιγνάτιος και Άρτης κ. Καλλίνικος.

Τον Θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης πρώην Άρτης κ. Ιγνάτιος, ο οποίος ανεφέρθη στο πνευματικό φως της προσωπικότητας της Οσίας Θεοδώρας.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος και των Ιερών Λειψάνων της Αγίας Θεοδώρας.

Στις λατρευτικές εκδηλώσεις την Ελληνική Κυβέρνηση εκπροσώπησε η Γενική Γραμματέας Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας, κ. Αθηνά Καλύβα. Επίσης, παρέστησαν εκπρόσωποι των Τοπικών Αρχών και Φορέων.

Στο πέρας της Λιτανείας, ο επιχώριος Μητροπολίτης Άρτης κ. Καλλίνικος ευχαρίστησε τους Αγίους Αρχιερείς, αλλά και όσους συνέβαλαν και συμμετείχαν στην Πανήγυρη της Πολιούχου και Βασίλισσας της Άρτας. «Τα Λείψανα της Αγίας Θεοδώρας ακτινοβολούν φως και όχι σκοτάδι, αναδίδουν ζωή και όχι θάνατο, ούτε φθορά», κατέληξε ο Σεβασμιώτατος κ. Καλλίνικος και ευχήθηκε υγεία σε όλο τον κόσμο.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων