08/08/2020 08/08/2020 Επί τη μνήμη του νέου Αγίου Καλλινίκου, Επισκόπου Εδέσσης, που εορτάζεται σήμερα (Σάββατο 8 Αυγούστου 2020), για πρώτη φορά μετά την αγιοκατάταξή του, τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ενοριακό Ιερό Ναό του Αγίου Μαξίμου του Γραικού στην Άρτα, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Άρτης κ. Καλλινίκου. Η Αγία και Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου ανέγραψε στο Αγιολόγιο...
08 Αυγούστου, 2020 - 19:26
Τελευταία ενημέρωση: 08/08/2020 - 19:25

Ο Άρτης κ. Καλλίνικος ανακοίνωσε πως πλέον θα εορτάζει στις 8 Αυγούστου!

Διαδώστε:
Ο Άρτης κ. Καλλίνικος ανακοίνωσε πως πλέον θα εορτάζει στις 8 Αυγούστου!

Επί τη μνήμη του νέου Αγίου Καλλινίκου, Επισκόπου Εδέσσης, που εορτάζεται σήμερα (Σάββατο 8 Αυγούστου 2020), για πρώτη φορά μετά την αγιοκατάταξή του, τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ενοριακό Ιερό Ναό του Αγίου Μαξίμου του Γραικού στην Άρτα, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Άρτης κ. Καλλινίκου.

Η Αγία και Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου ανέγραψε στο Αγιολόγιο της Ορθοδόξου Εκκλησίας τον Μητροπολίτη Εδέσσης κυρό Καλλίνικο, την Τρίτη 23 Ιουνίου 2020.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Άρτης, κηρύσσοντας τον Θείο λόγο, ανέφερε θαυμαστές εμφανίσεις του Αγίου Καλλινίκου Επισκόπου Εδέσσης, τονίζοντας, ότι η αγιότητα είναι κατορθωτή σε κάθε εποχή και σε κάθε τόπο. Επίσης, ο Σεβασμιώτατος επανέλαβε ότι από το έτος 2021 θα εορτάζει την ονομαστική του εορτή στις 8 Αυγούστου, αφού έλαβε το όνομά του προς τιμήν του Μακαριστού Μητροπολίτου.

Οι εορτασμοί είχαν αρχίσει με την τέλεση του Πανηγυρικού Εσπερινού χθες το απόγευμα, Παρασκευή 7 Αυγούστου 2020, τηρηθέντων των μέτρων για την πρόληψη της Πανδημίας και πάλι στον Ιερό Ναό Αγίου Μαξίμου του Γραικού, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Άρτης κ. Καλλινίκου.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Άρτης, κηρύσσοντας τον Θείο λόγο, εξέφρασε την συγκίνησή του, διότι το έτος 1991, κατά την μοναχική του Κουρά, από τον Μακαριστό Μητροπολίτη Αργολίδος κυρό Ιάκωβο, έλαβε το όνομα Καλλίνικος, εις τιμήν του Μακαριστού Μητροπολίτου Εδέσσης και ήδη Αγίου της Εκκλησίας, Καλλινίκου, με τον οποίο ο Αργολίδος Ιάκωβος συνδεόταν με βαθύτατους πνευματικούς δεσμούς.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων