12/10/2019 12/10/2019 Την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2019, το απόγευμα, επί τη 22α επετείω της Μετακομιδής του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Μαξίμου του Γραικού, ετελέσθη Πανηγυρικός Εσπερινός, στον φερώνυμο του Αγίου Ναό, στην Άρτα, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σμύρνης κ. Βαρθολομαίου και συγχοροστατούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών πρώην Άρτης κ. Ιγνατίου και Άρτης κ. Καλλινίκου. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Άρτης...
12 Οκτωβρίου, 2019 - 16:21
Τελευταία ενημέρωση: 12/10/2019 - 16:24

Τίμησαν τον Άγιο Μάξιμο τον Γραικό στην Άρτα

Διαδώστε:
Τίμησαν τον Άγιο Μάξιμο τον Γραικό στην Άρτα

Την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2019, το απόγευμα, επί τη 22α επετείω της Μετακομιδής του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Μαξίμου του Γραικού, ετελέσθη Πανηγυρικός Εσπερινός, στον φερώνυμο του Αγίου Ναό, στην Άρτα, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σμύρνης κ. Βαρθολομαίου και συγχοροστατούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών πρώην Άρτης κ. Ιγνατίου και Άρτης κ. Καλλινίκου.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Άρτης ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σμύρνης για την ευλογία του Φαναρίου, που εκόμισε με την παρουσία του στις εκδηλώσεις της επετείου της Μετακομιδής του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Μαξίμου του Γραικού στην Άρτα. Επίσης, ευχαρίστησε τους εξ Άρτης καταγομένους οφφικιαλίους του Οικουμενικού Θρόνου, οι οποίοι παρέστησαν στον Εσπερινό, τόσο τον Άρχοντα Ακτουάριο, ιατρό κ. Κωνσταντίνο Τρομπούκη, όσο και τον Άρχοντα Προστάτη των Γραμμάτων, επίτιμο Σχολικό Σύμβουλο Θεολόγων Ηπείρου κ. Βασίλειο Δήμου.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σμύρνης, αφού εκόμισε την Πατριαρχική ευλογία της Αυτού Θειοτάτης Παναγιότητος του Οικουμενικού Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως κ. Βαρθολομαίου, ακολούθως, στο εμπνευσμένο Κήρυγμά του, ανεφέρθη στην αγωνιστικότητα του τιμωμένου Αγίου και ετόνισε την ανάγκη τέτοιων προσωπικοτήτων και στην εποχή μας, προκειμένου να αποτελούν κινητήριο δύναμη για έξοδο από την παρακμή.

Στο πέρας του Εσπερινού ελιτανεύθη η Ιερά Εικόνα και το Τίμιο Λείψανο του Αγίου στην πέριξ του Ιερού Ναού, περιοχή του Τριγώνου Άρτης.

Στην Πανηγυρική Θεία Λειτουργία σήμερα, στον ομώνυμο εορτάζοντα Ιερό Ναό, ετέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σμύρνης κ. Βαρθολομαίος, συλλειτουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου πρώην Άρτης κ. Ιγνατίου.

Ο Μητροπολίτης Σμύρνης στο κήρυγμά του, αναφέρθηκε στην προσωπικότητα αλλά και την προσφορά του εορτάζοντος Αγίου, καλώντας ταυτόχρονα τους πιστούς να ακολουθήσουν το παράδειγμά του. Συνάμα ευχαρίστησε αδελφικώς τον Μητροπολίτη Άρτης κ. Καλλίνικο για την άκρως τιμητική πρόσκλησή του, να συμμετάσχει της Ιεράς Πανηγύρεως.

Πλήθος πιστών συνέρρευσε στον Ιερό Ναό, προκειμένου να προσκυνήσει το Χαριτόβρυτο Λείψανο του Αγίου και να συμμετάσχει στην Θεία Λειτουργία. Στην Ακολουθία παρέστη ο οφφικιάλιος του Οικουμενικού Πατριαρχείου, Άρχοντας Ακτουάριος, Ιατρός κ. Κωνσταντίνος Τρομπούκης καθώς και εκπρόσωποι τοπικών φορέων.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων