09/10/2019 09/10/2019 Τα Εγκαίνια του Ιερού Ενοριακού Ναού Αγίου Αθανασίου Γιαννουζίου Αγρινίου τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης, Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς, την Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2019. Ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια τέλεσε την ακολουθία των Εγκαινίων. Ακολούθως προεξήρχε στην πρώτη πανηγυρική Θεία Λειτουργία στην εγκαινιασμένη πλέον Αγία Τράπεζα. Κατά την διάρκεια...
09 Οκτωβρίου, 2019 - 14:18

Εγκαίνια Ναού τέλεσε ο Μητροπολίτης Αιτωλίας

Διαδώστε:
Εγκαίνια Ναού τέλεσε ο Μητροπολίτης Αιτωλίας

Τα Εγκαίνια του Ιερού Ενοριακού Ναού Αγίου Αθανασίου Γιαννουζίου Αγρινίου τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης, Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς, την Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2019.

Ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια τέλεσε την ακολουθία των Εγκαινίων. Ακολούθως προεξήρχε στην πρώτη πανηγυρική Θεία Λειτουργία στην εγκαινιασμένη πλέον Αγία Τράπεζα.

Κατά την διάρκεια της τελετής των Εγκαινίων έγινε επεξήγηση των τελουμένων στους πιστούς, ώστε να κατανοούν τα στάδια της ακολουθίας, από τον ιεροκήρυκα της Ιεράς Μητροπόλεως αρχιμ. Μακάριο Αντωνόπουλο.

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Κοσμάς, στη σύντομη ομιλία του κατά την απόλυση της Θείας Λειτουργίας, έκανε αναφορά στη σημασία των Εγκαινίων του Ιερού Ναού και επεσήμανε την επέκτασή τους στον προσωπικό πνευματικό εγκαινιασμό των πιστών Χριστιανών.

Επίσης αναφέρθηκε στους μακαριστούς κτήτορες και ευεργέτες του Ιερού Ναού, καθώς και σ’ όλους τους εφημερίους που διηκόνησαν την Ενορία, ευχαριστώντας ιδιαίτερα τον σημερινό Εφημέριο π. Νικόλαο Κωστόπουλο, το σημερινό Εκκλησιαστικό Συμβούλιο και τους διατελέσαντες Επιτρόπους, αλλά και όλους όσους συνέβαλαν κοπιάζοντας για την προετοιμασία των Εγκαινίων του Ιερού Ναού.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων