14/01/2022 14/01/2022 Μόλις πριν λίγες μέρες φέρεται να έφτασε στα χέρια των κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας εγκύκλιος με οδηγίες για τήρηση των υγειονομικών μέτρων από τον Τοποτηρητή της Μητροπόλεως, Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεο.   Σύμφωνα με πληροφορίες του agriniopress.gr, με το συγκεκριμένο έγγραφο ο Σεβασμιώτατος καλεί άπαντες στην τήρηση των αποφάσεων...
14 Ιανουαρίου, 2022 - 17:11
Τελευταία ενημέρωση: 14/01/2022 - 17:54

Έκκληση για τήρηση των μέτρων στους κληρικούς της Αιτωλοακαρνανίας

Διαδώστε:
Έκκληση για τήρηση των μέτρων στους κληρικούς της Αιτωλοακαρνανίας

Μόλις πριν λίγες μέρες φέρεται να έφτασε στα χέρια των κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας εγκύκλιος με οδηγίες για τήρηση των υγειονομικών μέτρων από τον Τοποτηρητή της Μητροπόλεως, Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεο.  

Σύμφωνα με πληροφορίες του agriniopress.gr, με το συγκεκριμένο έγγραφο ο Σεβασμιώτατος καλεί άπαντες στην τήρηση των αποφάσεων της Ιεράς Συνόδου και υπενθυμίζει πως την τήρηση της Εκκλησιαστικής Ιεραρχίας την έχουν αποδεχθεί οι κληρικοί όλων των βαθμών από τη στιγμή της χειροτονίας τους.

Σύμφωνα με την ίδια τοπική ιστοσελίδα, πολύ πρόσφατα φέρεται, μάλιστα, να έγιναν παρατηρήσεις σε μεγάλη ενορία του Αγρινίου, για τον μεγάλο αριθμό των καρεκλών που εντοπίστηκαν στο εσωτερικό του ναού.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ναυπάκτου επισημαίνει στο εν λόγω έγγραφο πως δεν έχει κανείς το δικαίωμα να συμπεριφέρεται αμελώς απέναντι στο μεγάλο δώρο του Θεού, που είναι η βιολογική ζωή. Μια βιολογική ζωή, που είναι συνάρτηση της Σωτηρίας, όπως σημειώνει.

Έτσι, ζητά πιστή τήρηση των αποφάσεων της Ιεραρχίας της Ελλάδος. Υπενθυμίζει πως οι πιστοί θα πρέπει να προσέρχονται στους ναούς με μάσκες και να τηρούνται αποστάσεις μεταξύ τους.

Ακόμη να έχουν μαζί τους τα προβλεπόμενα πιστοποιητικά, αν και υπενθυμίζει πως η Διαρκής Ιερά Σύνοδος θεωρεί πως ο έλεγχος αυτών των παραστατικών από τα εκκλησιαστικά όργανα είναι πρακτικά αδύνατος.

Στο ίδιο έγγραφο τονίζει ακόμη την υποχρέωση όλων όσων εμπλέκονται στη λειτουργία των ναών (κληρικοί, νεωκόροι, ψάλτες, εργαζόμενοι κλπ) και είναι ανεμβολίαστοι να προβαίνουν στη διενέργεια δυο διαγνωστικών ελέγχων την εβδομάδα, με δική τους επιβάρυνση. Οι κληρικοί, μάλιστα, υποχρεούνται να στέλνουν τα αποτελέσματα αυτών των ελέγχων στη Μητρόπολη.

Τέλος, πάντα σύμφωνα με τις πληροφορίες του agriniopress.gr, οι κληρικοί καλούνται να ενημερώσουν για το ποιοι είναι εμβολιασμένοι και ποιοι ανεμβολίαστοι.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων