05/08/2020 05/08/2020 Στη γενέτειρα του Αγίου Καλλινίκου του Αιτωλού, Επισκόπου Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας, τα Σιταράλωνα Θέρμου Τριχωνίδος, στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος, θα πραγματοποιηθεί ο πρώτος επίσημος εορτασμός όπως ανακοίνωσε η Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας.  Συγκεκριμένα, θα τελεσθούν η ακολουθία του πανηγυρικού Εσπερινού μετ’ αρτοκλασίας (7 Αυγούστου, ώρα 19:00’) και η ακολουθία του Όρθρου και...
05 Αυγούστου, 2020 - 17:38
Τελευταία ενημέρωση: 05/08/2020 - 17:24

Εορτασμός Αγίου Καλλινίκου στη γενέτειρά του

Διαδώστε:
Εορτασμός Αγίου Καλλινίκου στη γενέτειρά του

Στη γενέτειρα του Αγίου Καλλινίκου του Αιτωλού, Επισκόπου Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας, τα Σιταράλωνα Θέρμου Τριχωνίδος, στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος, θα πραγματοποιηθεί ο πρώτος επίσημος εορτασμός όπως ανακοίνωσε η Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας. 

Συγκεκριμένα, θα τελεσθούν η ακολουθία του πανηγυρικού Εσπερινού μετ’ αρτοκλασίας (7 Αυγούστου, ώρα 19:00’) και η ακολουθία του Όρθρου και η πανηγυρική Θεία Λειτουργία (πρωί 8 ης Αυγούστου). Στην Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου και στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος, όπου διηκόνησε ως Πρωτοσύγκελλος και Προϊστάμενος, ωσαύτως θα τελεσθούν η ακολουθία του πανηγυρικού Εσπερινού και η ιερά Παράκληση της Παναγίας (7 Αυγούστου, ώρα 19:00’) και η ακολουθία του Όρθρου και η πανηγυρική Θεία Λειτουργία (πρωί 8 ης Αυγούστου).

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς θα βρίσκεται στην Ιερά Μητρόπολη Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας καλεσμένος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Ιωήλ για να τιμήσει τον Άγιο Καλλίνικο.

Δείτε το σχετικό άρθρο εδώ.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων