14/01/2023 14/01/2023 Στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Αγρινίου ιερούργησε σήμερα, Σάββατο 14 Ιανουαρίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνός, ημέρα κατά την οποία αποδίδεται η μεγάλη Δεσποτική Εορτή των Θεοφανείων. Ο Σεβασμιώτατος χειροθέτησε δύο νέους αναγνώστες, τους μαθητές κ. Νικόλαο Τριάντη και κ. Πέτρο Αγγελάκη στους οποίους ευχήθηκε να διακονούν με ήθος και ευλάβεια το...
14 Ιανουαρίου, 2023 - 14:50

Επαναλειτουργία του θεσμού των Αναγνωστών στην Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας

Διαδώστε:
Επαναλειτουργία του θεσμού των Αναγνωστών στην Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας

Στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Αγρινίου ιερούργησε σήμερα, Σάββατο 14 Ιανουαρίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνός, ημέρα κατά την οποία αποδίδεται η μεγάλη Δεσποτική Εορτή των Θεοφανείων.

Ο Σεβασμιώτατος χειροθέτησε δύο νέους αναγνώστες, τους μαθητές κ. Νικόλαο Τριάντη και κ. Πέτρο Αγγελάκη στους οποίους ευχήθηκε να διακονούν με ήθος και ευλάβεια το ιερό Αναλόγιο, την Εκκλησία και τον Επίσκοπό τους∙ να προοδεύουν στα μαθήματά τους και να αποτελούν υποδείγματα στο σχολικό και οικογενειακό τους περιβάλλον.

Η τάξη των αναγνωστών θα λειτουργεί, υπό την επίβλεψη των διακόνων του Μητροπολίτη και προσεχώς θα πραγματοποιηθούν σεμινάρια και συνάξεις, προκειμένου οι ήδη χειροθετημένοι αναγνώστες να επιμορφώνονται και να στηρίζονται στο έργο τους και να προετοιμαστούν κατάλληλα και άλλοι νέοι να στελεχώσουν τα Αναλόγια της τοπικής μας Εκκλησίας.

Επίσης, ο Σεβασμιώτατος κ. Δαμασκηνός τέλεσε το ετήσιο μνημόσυνο του μακαριστού Ιερέως π. Γεωργίου Λαζούρα, ευχόμενος ο Θεός να τον αναπαύσει και να παρηγορεί την οικογένεια του και όλοι να διατηρούμε άσβεστη τη μνήμη του, σεβόμενοι την μικρή σε διάρκεια, αλλά πλούσια σε καρποφορία, διακονία του.

Στο κήρυγμά του ανέλυσε τη φράση: «Οὗτος ἐστίν ὁ υἱός μου ὁ ἀγαπητός, ἐν ᾧ εὐδόκησα», τονίζοντας ότι μέσα στην ζωή της Εκκλησίας όλα αναφέρονται στον Χριστό. Από Αυτόν ξεκινούν και σε Αυτόν καταλήγουν και ευχήθηκε να είναι αγαπητός και σε εμάς, ώστε να ακολουθούμε τις εντολές του, να τον ομολογούμε στη ζωή μας, να είναι η ελπίδα μας και η καταφυγή μας.

Περισσότερες φωτογραφίες ΕΔΩ

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων