13/05/2019 13/05/2019 Ο Άγιος Χριστόφορος εορτάστηκε πανηγυρικά στο Αγρίνιο όπου είναι προστάτης και πολιούχος με τη συμμετοχή ιεραρχών,πλειάδα ιερέων και πλήθος πιστών.   Στην ακολουθία του Όρθρου και την πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία, που τελέσθηκαν στον νέο Ιερό Ναό του Αγίου Χριστοφόρου, προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου κ. Μακάριος και συλλειτούργησαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου...
13 Μαΐου, 2019 - 9:40
Τελευταία ενημέρωση: 13/05/2019 - 9:42

Μητρ.Αιτωλίας: “O Άγιος Χριστόφορος είναι συνυφασμένος με τη ζωή των Αγρινιωτών”

Διαδώστε:
Μητρ.Αιτωλίας: “O Άγιος Χριστόφορος είναι συνυφασμένος με τη ζωή των Αγρινιωτών”

Ο Άγιος Χριστόφορος εορτάστηκε πανηγυρικά στο Αγρίνιο όπου είναι προστάτης και πολιούχος με τη συμμετοχή ιεραρχών,πλειάδα ιερέων και πλήθος πιστών.

 

Στην ακολουθία του Όρθρου και την πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία, που τελέσθηκαν στον νέο Ιερό Ναό του Αγίου Χριστοφόρου, προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου κ. Μακάριος και συλλειτούργησαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στέφανος, Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος, Κανάγκας κ. Θεοδόσιος και Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας κ. Κοσμάς ευχαρίστησε τους αγίους Αρχιερείς για την παρουσία τους «η οποία λάμπρυνε την Ιερά Πανήγυρη του πολιούχου του Αγρινίου» και ευχήθηκε «όλοι μας να παραδειγματιζόμαστε από την ζωή, την πολιτεία και το μαρτύριο του Αγίου Χριστοφόρου, διότι ο Άγιος Χριστοφόρος είναι συνυφασμένος με τη ζωή των Αγρινιωτών. Κάθε μέρα ο Άγιος είναι κοντά μας, είναι μαζί μας, προσεύχεται για μας, μας στηρίζει, μας ενισχύει και μας προφυλάσσει από τους πειρασμούς. Κάθε μέρα γίνεται πρότυπό μας. Γίνεται οδηγός μας στον πνευματικό μας αγώνα».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων