19/01/2021 19/01/2021 Πανηγύρισε ο μεγαλοπρεπής Ιερός Ναός Αγίου Αθανασίου Κατούνας. Την Κυριακή 17 Ιανουαρίου το απόγευμα, τελέσθηκε Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετ΄αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου, Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά. Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στις εξορίες του Αγίου Αθανασίου και επεσήμανε ότι: “ο Άγιος Αθανάσιος παρά τους διωγμούς, τις ταλαιπωρίες και...
19 Ιανουαρίου, 2021 - 11:51
Τελευταία ενημέρωση: 19/01/2021 - 11:50

“Ο Άγιος Αθανάσιος διατήρησε αλώβητη και αδαμαντίνη την πίστη του”

Διαδώστε:
“Ο Άγιος Αθανάσιος διατήρησε αλώβητη και αδαμαντίνη την πίστη του”

Πανηγύρισε ο μεγαλοπρεπής Ιερός Ναός Αγίου Αθανασίου Κατούνας.

Την Κυριακή 17 Ιανουαρίου το απόγευμα, τελέσθηκε Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετ΄αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου, Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στις εξορίες του Αγίου Αθανασίου και επεσήμανε ότι: “ο Άγιος Αθανάσιος παρά τους διωγμούς, τις ταλαιπωρίες και την εχθρότητα των αρειανών, διατήρησε αλώβητη και αδαμαντίνη την πίστη του, έζησε αγιασμένη ζωή κοντά στον Άγιο Αλέξανδρο και τον Άγιο Αντώνιο, αλλά και διατήρησε την ομολογία της ορθοδόξου αληθείας έχοντας θυσιαστική αγάπη προς τον Κύριο”.

Την κυριώνυμο ημέρα τελέσθηκε η ακολουθία του Όρθρου και στην συνέχεια η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία κατά την οποία προεξήρχε και κήρυξε τον θείο λόγο ο Πανοσιολογιώτατος Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεώς μας Αρχιμ.π Επιφάνιος Καραγεώργος.

Λόγω των υγειονομικών περιορισμών δεν πραγματοποιήθηκε εφέτος η καθιερωμένη Λιτάνευση των Ιερών Λειψάνων και της Ιεράς Εικόνος του Αγίου Αθανασίου.

αγιος

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων