04/04/2020 04/04/2020 Σε αγώνα μετανοίας και προσευχής, κάλεσε τους πιστούς χριστιανούς ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς, ο οποίος χοροστάτησε στην ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου, στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής, στην Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου. «Ελάτε, αγαπητοί, να γονατίσουμε αυτές τις δύσκολες ημέρες… Να προσευχηθούμε στην Παναγία μας να άρει, εκείνη που ξέρει πως,...
04 Απριλίου, 2020 - 15:15
Τελευταία ενημέρωση: 04/04/2020 - 15:17

Ο Ακάθιστος Ύμνος στο Μεσολόγγι

Διαδώστε:
Ο Ακάθιστος Ύμνος στο Μεσολόγγι

Σε αγώνα μετανοίας και προσευχής, κάλεσε τους πιστούς χριστιανούς ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς, ο οποίος χοροστάτησε στην ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου, στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής, στην Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου.

«Ελάτε, αγαπητοί, να γονατίσουμε αυτές τις δύσκολες ημέρες… Να προσευχηθούμε στην Παναγία μας να άρει, εκείνη που ξέρει πως, αυτή την επιδημία, την δοκιμασία. ….Να δώσει ο Θεός σε όλους μας φωτισμό ώστε να μετανοήσουμε», είπε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης, απευθυνόμενος στους πιστούς που άκουγαν από την συχνότητα του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Ιεράς Μητροπόλεως, αφού η Ακολουθία τελέσθηκε χωρίς την παρουσία τους, κεκλεισμένων των θυρών.

«Θα σας παρακαλέσω πολύ, αγαπητοί. Ελάτε να γονατίσουμε αυτές τις δύσκολες ώρες, τις οποίες ζούμε τον Ακάθιστο Ύμνο με κενούς Ναούς. Αυτές τις δύσκολες ημέρες, παρακαλώ όλοι μας, εμείς οι Κληρικοί κι εσείς οι λαϊκοί, όλοι να γονατίσουμε, μαζί και τα καλά μας τα παιδιά. Να προτρέψουμε τα μικρά παιδιά, τα αγγελούδια μας που έχουν παρρησία στο Θεό, να προσεύχονται, για να δώσει ο Θεός σε όλους μας φωτισμό, ώστε να μετανοήσουμε! Γιατί, μην αρνούμαστε ότι αυτή η δοκιμασία είναι και αποτέλεσμα (το υπογραμμίζω) των φρικτών αμαρτημάτων που έγιναν και δυστυχώς απλώθηκαν στην πατρίδα μας, στην Ορθόδοξο Ελλάδα», τόνισε μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος κ. Κοσμάς.

Επεσήμανε την μεγάλη ανάγκη της προσευχής, λέγοντας «να μην το θεωρούμε απλό πράγμα αυτό. Ό,τι και να λέγεται, εμείς έχουμε όπλο μας τον Τριαδικό Θεό, έχουμε την Παναγία μας, έχουμε τους Αγίους μας. Να επιστρατεύσουμε την δύναμή μας, την ταπεινή ειλικρινή προσευχή μας. Να επιστρατεύσουμε την προσευχή της ενωμένης οικογενείας μας και να τη ζήσουμε αυτές τις ημέρες. Έρχεται Πάσχα, μην πτοηθούμε! Θα ζήσουμε το Πάσχα, δεν θα μας αφήσει ο Θεός, όσο και αν είναι κλειστοί οι Ναοί. Η καρδιά μας να είναι στο θυσιαστήριο, γιατί εκεί είναι ο Αναστάς Κύριος. Κι όποιος κι αν ειρωνεύεται και χλευάζει το Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας, εμείς θα γονατίζουμε και θα υπομένουμε. Θα προσευχόμαστε ταπεινά, ήρεμα και γαλήνια, αλλά ομολογιακά και δυναμικά. Με πολύ ταπείνωση, αλλά και με πολύ δυνατή προσευχή, να ζητούμε να δώσει ο Θεός στην Ελλάδα την ευλογία Του και την άρση των πειρασμών. Ξανά, όπως και παλαιά, που πήρε ο Θεός την δοκιμασία κι έχουμε τόσα θαύματα σε λοιμώδης νόσους που τις απομάκρυνε ο Θεός, με την παρουσία της Παναγίας και των Αγίων».

Ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε «να δώσει ο Θεός και του χρόνου να ζήσουμε τον Ακάθιστο Ύμνο, γεμίζοντας τους Ιερούς Ναούς όλοι με υγεία… Η Παναγία, η μεγάλη μας Μητέρα, η σκέπη όλου του κόσμου, όλων των ορθοδόξων χριστιανών, η σκέπη και η γέφυρα αυτού του ορθοδόξου Γένους μας, της Πατρίδος μας, της Ελλάδος, θα είναι πάντα η σκέπη μας και η βοήθειά μας!». Τόνισε, τέλος, πως τα λόγια «που είπαμε σήμερα στο τέλος των Χαιρετισμών, να τα λέμε κάθε μέρα προς την Παναγία μας: “Ω πανύμνητε Μήτερ”! Μητέρα μας, γλυκιά Μητέρα μας, εσύ που έφερες στον κόσμο τον Λόγο του Πατρός ως άνθρωπο, εσύ που έγινες η Κλίμακα για να έρθει ο Θεός στη Γη για εμάς τους πεπτωκότας, εσύ “ρύσαι ημάς από πάσης συμφοράς”!

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων