29/06/2021 29/06/2021 Η Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας, όσον αφορά την υπόθεση του ιερέως από το Αγρίνιο που απασχολεί τη δικαιοσύνη, γνωστοποιεί, μεταξύ άλλων: “Στο χρονικό διάστημα των τελευταίων ημερών, όταν ήδη είχε επιληφθεί η πολιτική δικαιοσύνη, ο ιερέας άμεσα τέθηκε σε διαθεσιμότητα, σύμφωνα με τους κανονισμούς της εκκλησιαστικής νομοθεσίας. Όταν η υπόθεση διευρευνάτο από την πολιτική...
29 Ιουνίου, 2021 - 15:53
Τελευταία ενημέρωση: 29/06/2021 - 18:12

Θα ζητήσει τον φάκελο της υποθέσεως από την Ανακρίτρια

Διαδώστε:
Θα ζητήσει τον φάκελο της υποθέσεως από την Ανακρίτρια

Η Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας, όσον αφορά την υπόθεση του ιερέως από το Αγρίνιο που απασχολεί τη δικαιοσύνη, γνωστοποιεί, μεταξύ άλλων: “Στο χρονικό διάστημα των τελευταίων ημερών, όταν ήδη είχε επιληφθεί η πολιτική δικαιοσύνη, ο ιερέας άμεσα τέθηκε σε διαθεσιμότητα, σύμφωνα με τους κανονισμούς της εκκλησιαστικής νομοθεσίας. Όταν η υπόθεση διευρευνάτο από την πολιτική δικαιοσύνη και κατά τη διαδικασία της απολογίας του κατηγορουμένου ιερέα ενώπιον της κας Ανακρίτριας Αγρινίου, δεν θα ήταν πρέπον και σώφρον να προβούμε σε οποιαδήποτε ενέργεια ή δήλωση για πράξεις που φαίνονται ότι έχουν διαπραχθεί, αλλά δεν έχουν αποδειχθεί μέχρι να κρίνει το αρμόδιο δικαστήριο”.

Εξάλλου, η Ιερά Μητρόπολη θα ζητήσει το φάκελο της υποθέσεως του εν λόγω ιερέα από την κα Ανακρίτρια Αγρινίου, ώστε έχοντας τα απαραίτητα αποδεικτικά στοιχεία να κινηθούν άμεσα οι σε βάρος του προβλεπόμενες διαδικασίες εκ των κανονισμών της εκκλησιαστικής νομοθεσίας και δικαιοσύνης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ:

Η Ιερά Μητρόπολή μας δεν αδράνησε ούτε σιώπησε και ούτε θα κλείσει τα μάτια σε ενέργειες και πράξεις οι οποίες αποδοκιμάζονται από όλους και είναι καταδικαστέες από οποιονδήποτε κι αν προέρχονται είτε από λαικό είτε από κληρικό.

Από τον Ιανουάριο 2021, όταν η υπόθεση δημοσιοποιήθηκε από την ιστοσελίδα Ladylike, χωρίς στοιχεία των καταγγελουσών και των καταγγελομένων, ζητήσαμε από την συγκεκριμένη ιστοσελίδα «να γνωστοποιήσουν στοιχεία (π.χ. ονόματα, τηλέφωνο κ.λπ.) προκειμένου να προβούμε στις δέουσες ενέργειες», χωρίς όμως να λάβουμε καμία ενημέρωση.

Μετά τη σύλληψη του ιερέα υπήρξαν κακόβουλα σχόλια ότι, η Ιερά Μητρόπολη και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης, δεν έλαβαν θέση επί της συγκεκριμένης υποθέσεως.

Είναι γνωστό ότι στο χρονικό διάστημα των τελευταίων ημερών, όταν ήδη είχε επιληφθεί η πολιτική δικαιοσύνη, ο ιερέας άμεσα τέθηκε σε διαθεσιμότητα, σύμφωνα με τους κανονισμούς της εκκλησιαστικής νομοθεσίας. Όταν η υπόθεση διευρευνάτο από την πολιτική δικαιοσύνη και κατά τη διαδικασία της απολογίας του κατηγορουμένου ιερέα ενώπιον της κας Ανακρίτριας Αγρινίου, δεν θα ήταν πρέπον και σώφρον να προβούμε σε οποιαδήποτε ενέργεια ή δήλωση για πράξεις που φαίνονται ότι έχουν διαπραχθεί, αλλά δεν έχουν αποδειχθεί μέχρι να κρίνει το αρμόδιο
δικαστήριο.

Κάνουμε γνωστό ότι η Ιερά Μητρόπολη θα ζητήσει το φάκελλο της υποθέσεως του εν λόγω ιερέα από την κα Ανακρίτρια Αγρινίου, ώστε έχοντας τα απαραίτητα αποδεικτικά στοιχεία να κινηθούν άμεσα οι σε βάρος του προβλεπόμενες διαδικασίες εκ των κανονισμών της εκκλησιαστικής νομοθεσίας και δικαιοσύνης.

Ενημερώνουμε και διαβεβαιώνουμε όλους πως η Ιερά Μητρόπολη, όπως έχει ενεργήσει μέχρι σήμερα, θα επιδείξει συμπόνοια, στοργή και συμπαράσταση όπου απαιτηθεί, αλλά συγχρόνως θα είναι αμείλικτη και δεν θα χαριστεί σε κανέναν.

 

ΔΕΙΤΕ – Αγρίνιο: Προφυλακιστέος ο 49χρονος ιερέας μετά την κατάθεση απολογητικού υπομνήματος στην ανακρίτρια

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων