19/02/2019 19/02/2019 Σε δημόσια διαμαρτυρία αναγκάζεται να προχωρήσει ο Μητροπολίτης Αλεξανδρούπολης Άνθιμος, καθώς, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Μητρόπολη, οι διάφορες επισκέψεις που γίνονται στον Μητροπολίτη, χρησιμοποιούνται (όχι από τη Μητρόπολη) για εξαγωγή προεκλογικών συμπερασμάτων. Στην ανακοίνωση της Μητρόπολης τονίζεται: Η Ιερά Μητρόπολις Αλεξανδρουπόλεως εκφράζει την απορία της για την «χρησιμοποίηση» των εθιμοτυπικών επισκέψεων που πραγματοποιούνται...
19 Φεβρουαρίου, 2019 - 16:23
Τελευταία ενημέρωση: 19/02/2019 - 16:28

«Αγανάκτησε» ο Μητρ. Αλεξανδρουπόλεως: Να μην ερμηνεύουν προς “όφελος εντυπώσεων”

Διαδώστε:
«Αγανάκτησε» ο Μητρ. Αλεξανδρουπόλεως: Να μην ερμηνεύουν προς “όφελος εντυπώσεων”

Σε δημόσια διαμαρτυρία αναγκάζεται να προχωρήσει ο Μητροπολίτης Αλεξανδρούπολης Άνθιμος, καθώς, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Μητρόπολη, οι διάφορες επισκέψεις που γίνονται στον Μητροπολίτη, χρησιμοποιούνται (όχι από τη Μητρόπολη) για εξαγωγή προεκλογικών συμπερασμάτων.

Στην ανακοίνωση της Μητρόπολης τονίζεται:

Η Ιερά Μητρόπολις Αλεξανδρουπόλεως εκφράζει την απορία της για την «χρησιμοποίηση» των εθιμοτυπικών επισκέψεων που πραγματοποιούνται στον σεβ. Μητροπολίτη κ. Άνθιμο, για την εξαγωγή λαθεμένων προεκλογικών εντυπώσεων.

1. Η επίσκεψη του Γεν. Προξένου των ΗΠΑ έγινε επειδή, κατά την προηγούμενη επίσκεψή του, ο Μητροπολίτης μας απουσίαζε στην Αθήνα. Ο κ. Φλέγκερ είπε αυτολεξεί στον Σεβασμιώτατο: «δεν κατέστη εφικτό να σας γνωρίσω στην προηγούμενη επίσκεψή μου, που είδα όλους τους θεσμικούς παράγοντες της πόλης σας, και γι΄αυτό σας επισκέπτομαι σήμερα, επειδή βρίσκομαι εδώ με την ευκαιρία της εκδηλώσεως στο Εθνολογικό Μουσείο».

2. Στην επίσκεψη του υποψηφίου Δημάρχου κ. Παύλου Μιχαηλίδη συζητήθηκε με πρωτοβουλία του επισκέπτη το ζήτημα του 3ου Δημοτικού Σχολείου και ο μητροπολίτης εξέφρασε την πεποίθηση ότι το κτίσμα δεν πληρεί τις απαιτούμενες προδιαγραφές ενός συγχρόνου εκπαιδευτηρίου. Άποψη με την οποία συμφώνησαν όλοι ανεξαιρέτως, με παρούσα μητέρα μαθητού του Σχολείου. Στη συνέχεια ετέθη από τους επισκέπτες το θέμα του πάρκινγκ, επειδή υφίσταται ως αίτημα των παριοίκων προς διευκόλυνσή τους, των επαγγελματιών οδηγών ταξί κλπ. Ο μητροπολίτης απάντησε ότι γίνεται από καιρό, αποδέκτης αυτών των καλοπροαίρετων απόψεων, δεν το θεωρεί αδύνατο να επιτευχθεί, αλλά με προϋπόθεση την ασφάλεια των ιστορικών κτηρίων και την σύμφωνη γνώμη της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας.

Η Ιερά Μητρόπολις θεωρεί απαράδεκτη την ερμηνεία των επισκέψεων στον Μητροπολίτη και την γνωστοποίηση των κατ΄ιδίαν συζητήσεων που διεξάγονται στο γραφείο του, εφόσον παρανοήσεις και σκοπιμότητες δημιουργούν λαθεμένες εντυπώσεις και στη συνέχεια αναγκάζουν σε επανορθώσεις, όπως η παρούσα.

 

ΠΗΓΕΣ: ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΕΩΣ / thrakinea.gr

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων