08/10/2019 09/10/2019 Την Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2019, πρώτη Κυριακή του μήνα, άρχισε επίσημα η νέα κατηχητική περίοδος στην Μητρόπολή Αλεξανδρουπόλεως με τις ευλογίες και ευχές του Σεβ. Μητροπολίτου κ. Ανθίμου. Το απόγευμα της Κυριακής στο Πνευματικό Κέντρο της Μητροπόλεώς τελέσθηκε ο επίσημος αγιασμός της νέας κατηχητικής περιόδου και των κυριακάτικων ομιλιών που πραγματοποιούνται στις αίθουσες του Πνευματικού...
08 Οκτωβρίου, 2019 - 12:33
Τελευταία ενημέρωση: 09/10/2019 - 14:50

Αγιασμός για τη νέα κατηχητική χρονιά στην Αλεξανδρούπολη

Διαδώστε:
Αγιασμός για τη νέα κατηχητική χρονιά στην Αλεξανδρούπολη

Την Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2019, πρώτη Κυριακή του μήνα, άρχισε επίσημα η νέα κατηχητική περίοδος στην Μητρόπολή Αλεξανδρουπόλεως με τις ευλογίες και ευχές του Σεβ. Μητροπολίτου κ. Ανθίμου.

Το απόγευμα της Κυριακής στο Πνευματικό Κέντρο της Μητροπόλεώς τελέσθηκε ο επίσημος αγιασμός της νέας κατηχητικής περιόδου και των κυριακάτικων ομιλιών που πραγματοποιούνται στις αίθουσες του Πνευματικού Κέντρου, της Χριστιανικής Εστίας και του Κέντρου Νεότητος. Τον Αγιασμό τέλεσε ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Άνθιμος σε μιά κατάμεστη από κόσμο αίθουσα.

Αμέσως μετά ο Σεβασμιώτατος ανέπτυξε το θέμα της εναρκτήριας ομιλίας του που ήταν “Το Παλαιοημερολογιακό ζήτημα – Η απαρχή και η εξέλιξή του στην Ελλάδα” και αναφέρθηκε με ιστορικά στοιχεία στην εξέλιξη του ζητήματος του παλαιού ημερολογίου και όσων το ακολουθούν στην Χώρα μας και των προβλημάτων που δημιουργούν οι οπαδοί του, αναφερόμενος και στο θέμα του καθηρημένου κληρικού της Μητροπόλεώς που αν και η Εκκλησία τον αποψίλωσε από την ιερωσύνη εκείνος προσπαθεί να δημιουργήσει στον τόπο μας μιά προβληματική παλαιοημερολογίτικη θρησκεία.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων