19/04/2022 20/04/2022 Τα αποκαλυπτήρια του Μνημείου Θρακικού Ελληνισμού, πραγματοποιήθηκαν το πρωί της Κυριακής των Βαΐων 17 Απριλίου 2022, στον περίβολο της Πλατείας του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Νικολάου στην Αλεξανδρούπολη. 100 χρόνια μετά την ολοκλήρωση του δράματος από τα θηριώδη πάθη που βίωσε ο Ελληνισμός της Θράκης και εκτυλίχθηκαν στο πρώτο τέταρτο του 20ου αιώνα, η μνήμη...
19 Απριλίου, 2022 - 21:54
Τελευταία ενημέρωση: 20/04/2022 - 0:53

Αποκαλυπτήρια μνημείου του Θρακικού Ελληνισμού στην Αλεξανδρούπολη

Διαδώστε:
Αποκαλυπτήρια μνημείου του Θρακικού Ελληνισμού στην Αλεξανδρούπολη

Τα αποκαλυπτήρια του Μνημείου Θρακικού Ελληνισμού, πραγματοποιήθηκαν το πρωί της Κυριακής των Βαΐων 17 Απριλίου 2022, στον περίβολο της Πλατείας του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Νικολάου στην Αλεξανδρούπολη.

100 χρόνια μετά την ολοκλήρωση του δράματος από τα θηριώδη πάθη που βίωσε ο Ελληνισμός της Θράκης και εκτυλίχθηκαν στο πρώτο τέταρτο του 20ου αιώνα, η μνήμη όλων αυτών των χιλιάδων, που υπήρξαν θύματα των τραγικών εκείνων στιγμών της ιστορίας, αποκαθίσταται με τη ανέγερση ενός μεγαλοπρεπούς Μνημείου Θρακικού Ελληνισμού στην πρωτεύουσα του Έβρου την Αλεξανδρούπολη, σύμφωνα με τους συμπράττοντες φορείς – την Ένωση Πολιτιστικών Φορέων Έβρου και την Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού/Παράρτημα Αλεξανδρούπολης και της Ιεράς Μητρόπολης Αλεξανδρούπολης.

Η ιστορική πρωτοβουλία, έχει διπλό σκοπό, αφενός μεν, την απόδοση ελαχίστου φόρου τιμής και ιερού χρέους υπέρ αναπαύσεως των κεκοιμημένων ψυχών των Ελλήνων της ενιαίας Θράκης, που βίωσαν διώξεις, εκτοπισμούς, βασανισμούς, μαρτύρια και θανατώσεις στο πρώτο τέταρτο του 20ου αιώνα και αφετέρου δε, την ευρεία ανάδειξη της ιστορίας των προγόνων μας.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων