30/12/2020 30/12/2020 Η Ιερά Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως ενημερώνει τους πιστούς ότι κατά την Πρωτοχρονιά το λειτουργικό πρόγραμμα των Ιερών Ναών διαμορφώνεται ως εξής: Το απόγευμα της Πέμπτης 31 Δεκεμβρίου στους μεγάλους Ιερούς Ναούς της Αλεξανδρουπόλεως θα τελεσθούν κεκλεισμένων των θυρών ο Εσπερινός και ο Όρθρος της Πρωτοχρονιάς. Ανήμερα την Πρωτοχρονιά θα τελεσθούν με ανοιχτές θύρες: • Στις ενορίες...
30 Δεκεμβρίου, 2020 - 22:26
Τελευταία ενημέρωση: 30/12/2020 - 21:32

Διπλές Θείες Λειτουργίες στους Μεγάλους Ναούς της Αλεξανδρούπολης

Διαδώστε:
Διπλές Θείες Λειτουργίες στους Μεγάλους Ναούς της Αλεξανδρούπολης

Η Ιερά Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως ενημερώνει τους πιστούς ότι κατά την Πρωτοχρονιά το λειτουργικό πρόγραμμα των Ιερών Ναών διαμορφώνεται ως εξής:

Το απόγευμα της Πέμπτης 31 Δεκεμβρίου στους μεγάλους Ιερούς Ναούς της Αλεξανδρουπόλεως θα τελεσθούν κεκλεισμένων των θυρών ο Εσπερινός και ο Όρθρος της Πρωτοχρονιάς.

Ανήμερα την Πρωτοχρονιά θα τελεσθούν με ανοιχτές θύρες:

• Στις ενορίες του Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Νικολάου, Αγίου Ελευθερίου, Αγίας Κυριακής, Μεταμορφώσεως Σωτήρος, Αγίου Νεκταρίου & Αγίου Βασιλείου, δυο (2) Λειτουργίες ως εξής:

Α) 7.30’-9.00’,

και Β) 9.30’-10.30’.

• Στις υπόλοιπες ενορίες θα τελεσθεί κανόνικα ο Όρθρος και η Πρωτοχρονιάτικη Θεία Λειτουργία από 7.30’-10.00’.

Τα παρεκκλήσια της Αγίας Αικατερίνης και Αγίου Ιωάννου Ρώσσου (Στρατόπεδο Ζήση), δεν θα λειτουργήσουν την Πρωτοχρονιά, λόγω μικρής χωρητικότητας του ναού.

Όπως και τα Χριστούγεννα, παρακαλούμε τους ευσεβείς χριστιανούς να προσέλθουν με ευλάβεια και προσοχή στους Ιερούς Ναούς κατά την Πρωτοχρονιά τηρώντας αυστηρά τα υγειονομικά μέτρα (υποχρεωτική χρήση μάσκας εντός του Ιερού Ναού και τήρηση αποστάσεων 2 μέτρων) που έχει ορίσει το Υπουργείο Υγείας και υπακούοντας στις οδηγίες του προσωπικού του Ιερού Ναού που θα επιτηρούν την τάξη και την τήρηση των μέτρων και του επιτρεπόμενου αριθμού των εισερχομένων σε αυτόν.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων