18/07/2022 18/07/2022 Πανηγύρισε ο ομώνυμος Ιερός Ναός της Αγίας Μαρίνας στο προάστιο Μαΐστρος της Αλεξανδρούπολης. Στον Ναό φυλάσσεται η παλαιά θαυματουργή εικόνα της Αγίας που έφεραν οι πρόσφυγες πρόγονοί μας κατά την ανταλλαγή των πληθυσμών, ενώ παράλληλα τα τελευταία χρόνια θησαυρίζεται τεμάχιο των Ιερών Λειψάνων της Αγίας. Κατά τις δύο ημέρες της πανηγύρεως, πλήθος κόσμου, πέρασε από...
18 Ιουλίου, 2022 - 12:04
Τελευταία ενημέρωση: 18/07/2022 - 12:08

Η μνήμη της Αγίας Μαρίνας στον Μαΐστρο Αλεξανδρούπολης

Διαδώστε:
Η μνήμη της Αγίας Μαρίνας στον Μαΐστρο Αλεξανδρούπολης

Πανηγύρισε ο ομώνυμος Ιερός Ναός της Αγίας Μαρίνας στο προάστιο Μαΐστρος της Αλεξανδρούπολης. Στον Ναό φυλάσσεται η παλαιά θαυματουργή εικόνα της Αγίας που έφεραν οι πρόσφυγες πρόγονοί μας κατά την ανταλλαγή των πληθυσμών, ενώ παράλληλα τα τελευταία χρόνια θησαυρίζεται τεμάχιο των Ιερών Λειψάνων της Αγίας.

Κατά τις δύο ημέρες της πανηγύρεως, πλήθος κόσμου, πέρασε από τον Ναό της Αγίας Μαρίνας για να προσκυνήσει στην Χάρη της και να λάβει την ευλογία της Αγίας στη ζωή τους.

Το απόγευμα του Σαββάτου, 16 Ιουλίου, τελέσθηκε στο προαύλιο του Ναού, ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός με αρτοκλασία χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως κ. Ανθίμου. Μετά το πέρας του Εσπερινού, ακολούθησε ο Πανηγυρικός Όρθρος της εορτής και η υπαίθρια Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Μητροπολίτου , μέχρι λίγο μετά τα μεσάνυχτα.

Το πρωί της κυριωνύμου ημέρας, Κυριακή 17 Ιουλίου , τελέσθηκε Πανηγυρική Θεία Λειτουργία χοροστατούντος του Μητροπολίτου κ. Ανθίμου.

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΔΩ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων