30/04/2021 30/04/2021 Σειρά προβληματισμών εξέφρασε, μεταξύ άλλων, ο Σεβ. Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος στην ομιλία του, την Μεγάλη Παρασκευή 30 Απριλίου 2021. “Ο χριστιανός, που υποτίθεται ότι δεν φοβάται τον θάνατο, είναι δυνατόν να φοβάται τη ζωή; Τι σημαίνουν όλα αυτά τα περιστατικά που διαπιστώνουμε γύρω μας; Ένας τρόμος απύθμενος, μια φοβέρα ασέληνη, ένας διάπλατος πανικός που εμφανίζει...
30 Απριλίου, 2021 - 18:56
Τελευταία ενημέρωση: 30/04/2021 - 18:46

Η ομιλία του Μητροπολίτου Αλεξανδρουπόλεως την Μεγάλη Παρασκευή

Διαδώστε:
Η ομιλία του Μητροπολίτου Αλεξανδρουπόλεως την Μεγάλη Παρασκευή

Σειρά προβληματισμών εξέφρασε, μεταξύ άλλων, ο Σεβ. Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος στην ομιλία του, την Μεγάλη Παρασκευή 30 Απριλίου 2021.

“Ο χριστιανός, που υποτίθεται ότι δεν φοβάται τον θάνατο, είναι δυνατόν να φοβάται τη ζωή; Τι σημαίνουν όλα αυτά τα περιστατικά που διαπιστώνουμε γύρω μας; Ένας τρόμος απύθμενος, μια φοβέρα ασέληνη, ένας διάπλατος πανικός που εμφανίζει τους χριστιανούς να τρέμουν σαν το καλάμι που το δέρνει ο άνεμος. Παντού τριγύρω μας εχθροί, παντού συνωμοσίες, όλοι θέλουν το κακό μας, όλοι επεξεργάζονται τον αφανισμό μας, όλοι βυσσοδομούν την καταστροφή της Εκκλησίας και τον εξολοθρεμό των πιστών! Που τα είδαμε αυτά; Κι αν σε κάποιο βαθμό επιδιώκονται… εμείς γιατί φοβόμαστε; Δεν υπάρχει Χριστός η μήπως αποκοιμήθηκε από την κούραση! Δεν το ξέρουμε οι χριστιανοί ότι εμείς είμαστε οι νικητές της ιστορίας; Ψέμματα μας έλεγε ο Χριστός όταν βεβαίωνε πως ούτε τρίχα πέφτει από τα μαλλιά μας, εν αγνοία Του; Δεν πιστεύουμε ότι είναι μαζί μας «μέχρι την συντέλεια των αιώνων»; Δεν το ξέρουμε ότι «ο ουρανός και η γη θα περάσουν, όμως η Εκκλησία Του θα μείνει»;

Αφού λοιπόν έτσι είναι, προς τι ο φόβος των χριστιανών, γιατί ο πανικός, γιατί η αγωνία για τη ζωή μας, για το σήμερα, για το αύριο, για τα έσχατα; Που είναι η χαρά που μας έφερε ο Χριστός και υποσχέθηκε ότι «κανείς δεν θα μπορεί να μας την στερήσει»; Που είναι η βεβαία ελπίδα που έσπειρε η Εκκλησία στα φυλλοκάρδια του κόσμου και έτσι τον γαλήνεψε στην αγκαλιά της;”, είναι κάποια από τα ερωτήματα που έθεσε ο Σεβασμιώτατος.

Διαβάστε ολόκληρη την ομιλία του Σεβ. Μητροπολίτου Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμου ΕΔΩ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων