16/04/2021 20/04/2023 Στην τιμητική της Παναγίας μας, στον Ακάθιστο Ύμνο, το νέο τέμπλο που είχε παραγγείλει ο πατήρ Εμμανουήλ Καμπούρης του Ιερού Ναού Παναγίας Καμαριώτισσας στην Σαμοθράκη δεν θα μπορούσε να λείπει. Προ μηνών ο ίδιος ο εφημέριος του Ναού είχε ανακοινώσει από την Ωραία Πύλη ότι έχει παραγγείλει καινούργιο τέμπλο, ώστε να αντικατασταθεί το παλιό. Ζήτησε, μάλιστα,...
16 Απριλίου, 2021 - 21:15
Τελευταία ενημέρωση: 20/04/2023 - 10:48

Με νέο τέμπλο στον Ακάθιστο η Παναγία της Καμαριώτισσας

Διαδώστε:
Με νέο τέμπλο στον Ακάθιστο η Παναγία της Καμαριώτισσας

Στην τιμητική της Παναγίας μας, στον Ακάθιστο Ύμνο, το νέο τέμπλο που είχε παραγγείλει ο πατήρ Εμμανουήλ Καμπούρης του Ιερού Ναού Παναγίας Καμαριώτισσας στην Σαμοθράκη δεν θα μπορούσε να λείπει.

Προ μηνών ο ίδιος ο εφημέριος του Ναού είχε ανακοινώσει από την Ωραία Πύλη ότι έχει παραγγείλει καινούργιο τέμπλο, ώστε να αντικατασταθεί το παλιό. Ζήτησε, μάλιστα, τη συνδρομή όσων πιστών ήθελαν και είχαν την δυνατότητα για τη συμπλήρωση του ποσού. Όπως και έγινε! 

Μεσολάβησε, όμως, η δεύτερη περίοδος περιοριστικών μέτρων (από αρχές Νοεμβρίου), κι έτσι  καθυστέρησε η παράδοση και εγκατάσταση του νέου τέμπλου. Ο τεχνίτης, λοιπόν, έφτασε στο νησί πριν από λίγες μέρες, για να το τοποθετήσει.

Το νέο τέμπλο, σύμφωνα με πληροφορίες του irineossamothraki.blogspot.com, είναι απομίμηση ξύλου, τύπου ξυλόγλυπτο.

Στο κάτω μέρος υπάρχουν παραστάσεις της Παλαιάς Διαθήκης, όπως οι πρωτόπλαστοι, ο Κάιν και ο Άβελ κ.λπ.

 

Στη μέση είναι οι γνωστές εικόνες του Χριστού, της Παναγίας, του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου, του Αγίου προσώπου στο οποίο είναι αφιερωμένος ο ναός κλπ.

Στο επάνω μέρος υπάρχουν μικρότερες εικόνες με τον Μυστικό Δείπνο, άλλες παραστάσεις και Αγίων.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, το σαμοθρακίτικο μπλογκ, πρόκειται για ένα εκπληκτικό έργο και αξίζουν συγχαρητήρια στις άοκνες προσπάθειες του ιερέα, που, από την πρώτη μέρα που ανέλαβε, έχει κάνει αγνώριστη την εκκλησία, στον καλλιτέχνη που το έφτιαξε, καθώς και σε όσους στις δύσκολες εποχές που βιώνουμε πρόσφεραν από το υστέρημα τους ό,τι είχαν ευχαρίστηση.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων