04/08/2019 04/08/2019 Το πρωί της Παρασκευής 2 Αυγούστου 2019, στο οικόπεδο του Στρατοπέδου «ΖΗΣΗ» της Αλεξανδρούπολης, πραγματοποιήθηκε η θεμελίωση του νέου ιερού ναού της πόλεως, αφιερωμένου στην Παναγία την Στρατήγισσα. Για την θεμελίωση, ταξίδεψε στην Αλεξανδρούπολη ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου του Στρατού, Αντιστράτηγος Γεώργιος Καμπάς. Παρέστησαν, επίσης, ο Διοικητής του Δ’ Σώματος Στρατού Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης, ο...
04 Αυγούστου, 2019 - 18:11
Τελευταία ενημέρωση: 04/08/2019 - 18:16

Ο Αρχηγός ΓΕΣ για τη θεμελίωση ναού στην Αλεξανδρούπολη

Διαδώστε:
Ο Αρχηγός ΓΕΣ για τη θεμελίωση ναού στην Αλεξανδρούπολη

Το πρωί της Παρασκευής 2 Αυγούστου 2019, στο οικόπεδο του Στρατοπέδου «ΖΗΣΗ» της Αλεξανδρούπολης, πραγματοποιήθηκε η θεμελίωση του νέου ιερού ναού της πόλεως, αφιερωμένου στην Παναγία την Στρατήγισσα.

Για την θεμελίωση, ταξίδεψε στην Αλεξανδρούπολη ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου του Στρατού, Αντιστράτηγος Γεώργιος Καμπάς.

Παρέστησαν, επίσης, ο Διοικητής του Δ’ Σώματος Στρατού Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης, ο Διοικητής της 12ης Μεραρχίας Υποστράτηγος Άγγελος Χουδελούδης, οι βουλευτές του νομού, ο Δήμαρχος της πόλεως και λοιποί εκπρόσωποι των Αρχών.

 

 

 

 

Αφού τελέσθηκε από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ.κ. Άνθιμο ο αγιασμός για τη θεμελίωση του νέου Ιερού Ναού, ο Μητροπολίτης μίλησε για τον νέο ναό που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες του Στρατού και των περιοίκων.

Ο Ιερός Ναός ρυθμού βασιλικής θα έχει εμβαδό 897 τ.μ., μήκος 44, πλάτος 31 και ύψος 17 μέτρα. Θα κατασκευαστεί κατ’ αρχήν το υπόγειο που θα χρησιμεύσει ως αρχικός ναός και σιγά σιγά και ο υπόλοιπος ναός ανάλογα με τις οικονομικές δυνατότητες της Μητροπόλεως. Το χρονοδιάγραμμα είναι ο υπόγειος ναός να είναι έτοιμος μέχρι τις αρχές Νοεμβρίου και στόχος είναι η εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου -που είναι ταυτόχρονα και επίσημη εορτή των Ενόπλων Δυνάμεων- στις 21 Νοεμβρίου να εορτασθεί στο νέο ναό.

Για όλα αυτά ο Μητροπολίτης, ευχαρίστησε τον Αρχηγό του Γ.Ε.Σ. κ. Καμπά για το ανύστακτο ενδιαφέρον που δείχνει για την περιοχή, την οποία υπηρέτησε για αρκετά χρόνια και τη συνεχή βοήθεια από την ανώτερη πλέον θέση που κατέχει, όπως έκανε και παλαιότερα ως Διοικητής της Μεραρχίας με την κατασκευή του ναού της Αγίας Βαρβάρας στο Στρατόπεδο Ιωάννου.

Ο Αρχηγός κ. Καμπάς ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη για τα καλά του λόγια και ευχήθηκε σύντομα να ολοκληρωθεί ο Ναός που θα είναι ένα κόσμημα για την πόλη και καύχημα για τον Στρατό μας.

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων