25/05/2022 25/05/2022 Μια ιδιαίτερη ευκαιρία είχαν οι μαθητές του Νηπιαγωγείου «Ο Άγιος Στυλιανός» της Ιεράς Μητροπόλεως Αλεξανδρουπόλεως να γνωρίσουν τον θαυμαστό κόσμο των μελισσών και την αξία των προϊόντων τους μέσα από το Βιωματικό Διαδραστικό Εργαστήριο, που πραγματοποιείται στα πλαίσια του διδακτικού προγράμματος του Νηπιαγωγείου. Με τη βοήθεια έμπειρου μελισσοκόμου παρατήρησαν την γυάλινη κυψέλη και έμαθαν πώς...
25 Μαΐου, 2022 - 21:34
Τελευταία ενημέρωση: 25/05/2022 - 21:38

Οι μαθητές του Νηπιαγωγείου “Ο Άγιος Στυλιανός” σε μελίσσια με τον Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμο

Διαδώστε:
Οι μαθητές του Νηπιαγωγείου “Ο Άγιος Στυλιανός” σε μελίσσια με τον Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμο

Μια ιδιαίτερη ευκαιρία είχαν οι μαθητές του Νηπιαγωγείου «Ο Άγιος Στυλιανός» της Ιεράς Μητροπόλεως Αλεξανδρουπόλεως να γνωρίσουν τον θαυμαστό κόσμο των μελισσών και την αξία των προϊόντων τους μέσα από το Βιωματικό Διαδραστικό Εργαστήριο, που πραγματοποιείται στα πλαίσια του διδακτικού προγράμματος του Νηπιαγωγείου.

Με τη βοήθεια έμπειρου μελισσοκόμου παρατήρησαν την γυάλινη κυψέλη και έμαθαν πώς λειτουργεί η μικρή, αλλά θαυμαστή κοινωνία των μελισσών. Ακολούθησαν βήμα βήμα τη διαδικασία που χρειάζεται για να συλλεχθεί το μέλι, έμαθαν και για τα υπόλοιπα μελισσοκομικά προϊόντα που συλλέγονται και χρησιμοποίησαν τα ειδικά εργαλεία. Οι μικροί μαθητές ενθουσιάστηκαν με την παρατήρηση των μελισσών μέσα στην γυάλινη κυψέλη και χάρηκαν γι’ αυτήν την ενδιαφέρουσα εμπειρία. Μέσα από το ενδιαφέρον βιωματικό εργαστήριο, αναδύθηκε η όμορφη ιδέα να παράγουμε στο Σχολείο μας το δικό μας μέλι, το οποίο αγαπάνε τα παιδιά του σχολείου μας και γεύονται τακτικά στα πρωινά τους γεύματα.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος χάρηκε για την βιωματική αυτή εμπειρία των μικρών μαθητών του Νηπιαγωγείου και τους εύχεται σαν τις μέλισσες να είναι δημιουργικοί και εργατικοί στη ζωή τους.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων