07/12/2019 07/12/2019 Η Ιερά Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως έπειτα από πρόσκληση του Σεβ. Μητροπολίτου Αλεξανδρουπόλεως κ.κ. Ανθίμου, φιλοξένησε τον Πρωτοσύγκελλο της Ι.Μ. Φωκίδος και Καθηγούμενο του Ιερού Ησυχαστηρίου Αγίων Αυγουστίνου Ιππώνος και Σεραφείμ του Σαρώφ Τρικόρφου Φωκίδος, Γέροντα Νεκτάριο Μουλατσιώτη στα πλαίσια των εσπερινών κυριακάτικων ομιλιών που πραγματοποιούνται στην Ι.Μ. Αλεξανδρουπόλεως. Η ομιλία του Γέροντος Νεκταρίου έλαβε χώρα την...
07 Δεκεμβρίου, 2019 - 15:14
Τελευταία ενημέρωση: 07/12/2019 - 14:52

Ομιλία του Γέροντα Νεκταρίου στην Αλεξανδρούπολη

Διαδώστε:
Ομιλία του Γέροντα Νεκταρίου στην Αλεξανδρούπολη

Η Ιερά Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως έπειτα από πρόσκληση του Σεβ. Μητροπολίτου Αλεξανδρουπόλεως κ.κ. Ανθίμου, φιλοξένησε τον Πρωτοσύγκελλο της Ι.Μ. Φωκίδος και Καθηγούμενο του Ιερού Ησυχαστηρίου Αγίων Αυγουστίνου Ιππώνος και Σεραφείμ του Σαρώφ Τρικόρφου Φωκίδος, Γέροντα Νεκτάριο Μουλατσιώτη στα πλαίσια των εσπερινών κυριακάτικων ομιλιών που πραγματοποιούνται στην Ι.Μ. Αλεξανδρουπόλεως.

Η ομιλία του Γέροντος Νεκταρίου έλαβε χώρα την Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2019 στο Πνευματικό Κέντρο, όπου για ακόμα μια φορά όπως σε κάθε του ομιλία καθήλωσε το κοινό που είχε κατακλίσει το χώρο του Πνευματικού Κέντρου.  Το θέμα της ομιλίας του ήταν «Μάθε ποιο πνεύμα κατοικεί στην καρδιά σου».

Τα σχόλια του κοινού ήταν θετικά για την ομιλία με αποτέλεσμα ο Σεβ. Μητροπολίτης ζήτησε από τον Γέροντα να έρθει και πάλι στην Αλεξανδρούπολη για πνευματική ομιλία, ο οποίος είπε χαρακτηριστικά ότι η ομιλία αυτή είναι ένα σκάνερ που «σκανάρει» τον άνθρωπο εσωτερικά για να τον βοηθήσει στην πνευματική θεραπεία της ψυχής.

Στο τέλος της ομιλίας ο κ. Άνθιμος ευχαρίστησε τον Σεβ. Μητρπολίτη Φωκίδος κ. Θεόκτιστο που έδωσε την άδεια και ευλογία του ώστε να μεταβεί στην Αλεξανδρούπολη ο Γέροντας Νεκτάριος για την εν λόγω ομιλία. Εν συνεχεία ευχαρίστησε τον Γέροντα Νεκτάριο που με την παρουσία του και την πνευματική του ομιλία έδωσε στο κοινό μια άλλη πνευματική διάσταση της ορθόδοξης πίστης μας.

Τέλος αξίζει να τονιστεί ότι ο Γέροντας Νεκτάριος με τη συνοδεία του έτυχε αβραμιαίας φιλοξενίας και αγάπης τις ημέρες που παρέμεινε στην Αλεξανδρούπολη, τόσο από τον Σεβασμιώτατο κ. Άνθιμο όσο και από τους συνεργάτες του.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων