05/08/2020 05/08/2020 Την Πέμπτη 6 Αυγούστου, η Εκκλησία μας τιμά την μεγάλη Δεσποτική εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος μας και πανηγυρίζει ο ομώνυμος και μεγαλόπρεπος Ιερός Ναός στην Αλεξανδρούπολη. Η τέλεση των ακολουθιών θα γίνει σύμφωνα με τα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό, που έχει προσδιορίσει το Υπουργείο Υγείας. Σήμερα, Τετάρτη 5 Αυγούστου, το απόγευμα στις 7.30′...
05 Αυγούστου, 2020 - 13:47
Τελευταία ενημέρωση: 05/08/2020 - 12:56

Πανήγυρις Ιερού Ναού Μεταμορφώσεως Σωτήρος Αλεξανδρουπόλεως

Διαδώστε:
Πανήγυρις Ιερού Ναού Μεταμορφώσεως Σωτήρος Αλεξανδρουπόλεως

Την Πέμπτη 6 Αυγούστου, η Εκκλησία μας τιμά την μεγάλη Δεσποτική εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος μας και πανηγυρίζει ο ομώνυμος και μεγαλόπρεπος Ιερός Ναός στην Αλεξανδρούπολη. Η τέλεση των ακολουθιών θα γίνει σύμφωνα με τα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό, που έχει προσδιορίσει το Υπουργείο Υγείας.

Σήμερα, Τετάρτη 5 Αυγούστου, το απόγευμα στις 7.30′ μ.μ. θα τελεσθεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός με αρτοκλασία. Αμέσως μετά στις 10.00′ με 11.00′ θα τελεσθεί βραδινή Θεία Λειτουργία.

Αύριο, Πέμπτη 6 Αυγούστου το πρωί, από 7.00′-10.00′, θα τελεσθεί ο Πανηγυρικός Όρθρος και η Θεία Λειτουργία. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας θα ευλογηθούν, κατά το έθος, οι απαρχές των καρπών της αμπέλου.

Αμέσως μετά θα τελεσθεί και δεύτερη Θεία Λειτουργία από 10.30′ μέχρι τις 11.30′.

Λίγη ιστορία…

Ο Ιερός Ναός της Μεταμόρφωσης του Σωτήρα Αλεξανδρούπολης είναι η δεύτερη μεγαλύτερη ορθόδοξη εκκλησία της βόρειας Ελλάδας, μετά τον Άγιο Δημήτριο της Θεσσαλονίκης. Φτάνει σε επιφάνεια τα 1.000 τετραγωνικά μέτρα στο εσωτερικό της, ενώ ο τρούλος του ναού φτάνει τα 33 μέτρα σε ύψος! Χτίστηκε σε ρυθμό βασιλικής μετά τρούλου το 1965.

Στον ναό φιλοξενούνται ιερά λείψανα του Αγίου Δημητρίου, που έφτασαν στην Αλεξανδρούπολη από την Καππαδοκία μέσω των προσφύγων. Η εκκλησία είναι επίσης γεμάτη αξιοθαύμαστες αγιογραφίες, ενώ το δέος που προκαλεί το μεγαλοπρεπές εσωτερικό της δεν αφήνει ασυγκίνητο κανέναν.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων