06/12/2019 06/12/2019 Στην Αλεξανδρούπολη βρίσκεται σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, συμμετέχοντας στον εορτασμό του πολιούχου της πόλης Αγίου Νικολάου. Σύμφωνα με την Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως «φέτος, η εορτή του Πολιούχου μας θα γίνει παρουσία του εξοχωτάτου Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκοπίου Παυλοπούλου, ο οποίος θα κηρύξει την έναρξη των εορταστικών εκδηλώσεων της 100ετίας από την απελευθέρωση...
06 Δεκεμβρίου, 2019 - 12:15
Τελευταία ενημέρωση: 06/12/2019 - 12:18

ΠτΔ: «Εμμένουμε στις αξίες της Ορθόδοξης Χριστιανοσύνης»

Διαδώστε:
ΠτΔ: «Εμμένουμε στις αξίες της Ορθόδοξης Χριστιανοσύνης»

Στην Αλεξανδρούπολη βρίσκεται σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, συμμετέχοντας στον εορτασμό του πολιούχου της πόλης Αγίου Νικολάου. Σύμφωνα με την Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως «φέτος, η εορτή του Πολιούχου μας θα γίνει παρουσία του εξοχωτάτου Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκοπίου Παυλοπούλου, ο οποίος θα κηρύξει την έναρξη των εορταστικών εκδηλώσεων της 100ετίας από την απελευθέρωση της πόλεώς μας που θα κορυφωθούν το ερχόμενο έτος 2020».

«Από εδώ, την Αλεξανδρούπολη, από εδώ, την ελληνική και ευρωπαϊκή Θράκη, την εσχατιά της Δύσης προς την Ανατολή, κατά τον εορτασμό της 100ής επετείου της Απελευθέρωσης και προσάρτησης της Θράκης στον εθνικό μας κορμό, εμείς, οι Έλληνες, διακηρύσσουμε ότι είμαστε και θα παραμείνουμε, αδιαλείπτως, υπερασπιστές και θεματοφύλακες των ως άνω αρχών και αξιών του ελληνικού και του ευρωπαϊκού πολιτισμού, όπως τις κληροδότησε η Ορθόδοξη Χριστιανοσύνη».

Αυτό δήλωσε, από την Αλεξανδρούπολη, όπου παρευρίσκεται για τον εορτασμό του πολιούχου της πόλης, Αγίου Νικολάου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.

Και πρόσθεσε: «Με τον τρόπο αυτό είμαστε και θα παραμείνουμε, στο διηνεκές, υπερασπιστές του ανθρώπου και του ανθρωπισμού. Ιδίως, δε, σήμερα, όταν ο άνθρωπος χειμάζεται δεινώς σε ολόκληρο τον πλανήτη, όπως συμβαίνει και στην περιοχή μας, δυστυχώς με μεγάλη ευθύνη της γείτονος Τουρκίας»

Ο ΠτΔ αναφερόμενος στο  λεγόμενο “Μνημόνιο” μεταξύ Τουρκίας και Λιβύης τόνισε ότι είναι όχι απλώς άκυρο αλλά παντελώς ανυπόστατο θεσμικώς, αφού δεν βρίσκει κανένα έρεισμα στο διεθνές δίκαιο. Γι’ αυτό και δεν παράγει κανένα έννομο αποτέλεσμα για την Ελλάδα, τη διεθνή κοινότητα και την Ευρωπαϊκή Ένωση»

Ο κ. Παυλόπουλος ανέφερε ότι όσο είμαστε αποφασισμένοι να τείνουμε χείρα φιλίας και καλής γειτονίας προς την Τουρκία, άλλο τόσο είμαστε αποφασισμένοι, υπό όρους αρραγούς ενότητας και δίχως ίχνος υποχώρησης ή υπαναχώρησης, να επιβάλουμε τον σεβασμό του διεθνούς δικαίου.

«Καθώς συμπληρώνουμε 100 χρόνια ελεύθερης Θράκης, αισθανόμαστε την ανάγκη να εμπιστευτούμε στα χέρια σας την αγωνία μας για το αύριο και να σας παρακαλέσουμε να μεταφέρετε στο σύνολο του πολιτικού μας κόσμου: Δεν τους επιτρέπουμε ολιγωρίες, να τους πείτε, που αφήνουν περιθώρια ώστε οι γείτονές μας να μας φοβερίζουν. Να μπορούμε εμείς στη συνέχεια, ξέγνοιαστοι, με τη σιγουριά που αντλούμε από την παρουσία του στρατού μας, να εκπληρώνουμε τα πνευματικά και αναπτυξιακά μας καθήκοντα». Αυτό ανέφερε ο μητροπολίτης Αλεξανδρούπολης, Άνθιμος, στην Ιερά Μητρόπολη του Αγίου Νικολάου, μετά το πέρας της θείας λειτουργία που τελέστηκε για τη σημερινή εορτή.

«Να ειρηνεύσετε τις καρδιές μας και να χαράξετε την πορεία μας στη νέα 100ετία, της οποίας εσείς θα ανάψετε τα γενέθλια κεριά», πρόσθεσε ο μητροπολίτης Αλεξανδρούπολης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτό: xronos.gr

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων