26/11/2019 26/11/2019 Την Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2019 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος υποδέχθηκε στο Ανθίμειο Κέντρο 35 μαθητές του Γενικού Εκκλησιαστικού Γυμνασίου και Λυκείου “Οι Άγιοι Πέντε Νεομάρτυρες εκ Σαμοθράκης” από την Ξάνθη. Τους μαθητές συνόδευε ο Διευθυντής τους π. Στέφανος Τρασανίδης και καθηγητές τους. Ο Μητροπολίτης ευχαρίστησε και πάλι τον Διευθυντή π. Στέφανο για την...
26 Νοεμβρίου, 2019 - 18:23
Τελευταία ενημέρωση: 26/11/2019 - 18:25

Στην Αλεξανδρούπολη μαθητές του Εκκλησιαστικού Γυμνασίου – Λυκείου Ξάνθης

Διαδώστε:
Στην Αλεξανδρούπολη μαθητές του Εκκλησιαστικού Γυμνασίου – Λυκείου Ξάνθης

Την Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2019 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος υποδέχθηκε στο Ανθίμειο Κέντρο 35 μαθητές του Γενικού Εκκλησιαστικού Γυμνασίου και Λυκείου “Οι Άγιοι Πέντε Νεομάρτυρες εκ Σαμοθράκης” από την Ξάνθη.

Τους μαθητές συνόδευε ο Διευθυντής τους π. Στέφανος Τρασανίδης και καθηγητές τους. Ο Μητροπολίτης ευχαρίστησε και πάλι τον Διευθυντή π. Στέφανο για την έμπνευση και την πρωτοβουλία που ανέλαβαν και υλοποιήθηκε, ώστε πλέον με ΦΕΚ το Εκκλησιαστικό Γυμνάσιο και Λύκειο να λάβει το όνομα των Αγίων Πέντε Νεομαρτύρων μας της Σαμοθράκης τους οποίους θα τιμά ως Προστάτες του.

Προ καιρού ο Σεβασμιώτατος, ως παλαιός και ο ίδιος απόφοιτος του Λυκείου, είχε αποστείλει μεγάλη εικόνα των Αγίων Πέντε Νεομαρτύρων, ως δώρο προς το Γυμνάσιο – Λύκειο, ενώ κατά τη σημερινή επίσκεψη ενεχείρησε στον π. Στέφανο τεμάχιο εκ των ιερών λειψάνων των Αγίων Πέντε Νεομαρτύρων για να τοποθετηθεί στο Παρεκκλήσιο του Γυμνασίου – Λυκείου και να έχουν την ευλογία τους οι μαθητές του.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων