17/09/2021 17/09/2021 Την Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου στις 6:30 το απόγευμα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος θα τελέσει τα θυρανοίξια του υπογείου του Ναού της Παναγίας της Στρατήγισσας, όπου και θα μεταφερθεί και θα τοποθετήθεί η εφέστια εικόνα της Παναγίας. Στη συνέχεια θα τελεσθεί ο πρώτος Πανηγυρικός Εσπερινός από τον Μητροπολίτη κ. Άνθιμο. Ο Ναός βρίσκεται στη...
17 Σεπτεμβρίου, 2021 - 15:27
Τελευταία ενημέρωση: 17/09/2021 - 14:55

Θυρανοίξια Ναού της Παναγίας στην Αλεξανδρούπολη

Διαδώστε:
Θυρανοίξια Ναού της Παναγίας στην Αλεξανδρούπολη

Την Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου στις 6:30 το απόγευμα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος θα τελέσει τα θυρανοίξια του υπογείου του Ναού της Παναγίας της Στρατήγισσας, όπου και θα μεταφερθεί και θα τοποθετήθεί η εφέστια εικόνα της Παναγίας. Στη συνέχεια θα τελεσθεί ο πρώτος Πανηγυρικός Εσπερινός από τον Μητροπολίτη κ. Άνθιμο.

Ο Ναός βρίσκεται στη διασταύρωση του Περιφερειακού δρόμου με την οδό Ηροδότου, δίπλα στο Στρατόπεδο ΖΗΣΗ και στο ρώσικο Παρεκκλήσιο, σε οικόπεδο ιδιοκτησίας του Στρατού, που θεμελιώθηκε πρόπερσι Ναός αφιερωμένος στην Παναγία την Στρατήγισσα και ολοκληρώθηκε ήδη η οικοδόμηση του υπογείου του. Είναι ο μοναδικός ναός στην Αλεξανδρούπολη αφιερωμένος στην Παναγία, όπου θα εορτάζονται τις θεομητορικές εορτές της πίστεως.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων