22/10/2022 23/10/2022 Ο καθιερωμένος Αγιασμός για το νέο ακαδημαϊκό έτος 2022-2023 της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Αργολίδος τελέστηκε το Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2022 στην αίθουσα διαλέξεων της Ιεράς Μητροπόλεως από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Νεκτάριο. Στη συνέχεια παρουσία του Μητροπολίτη Αργολίδος πραγματοποιήθηκε η απονομή των Πτυχίων και Διπλωμάτων των επιτυχόντων στις Απολυτήριες εξετάσεις του περασμένου...
22 Οκτωβρίου, 2022 - 21:58
Τελευταία ενημέρωση: 23/10/2022 - 1:03

Αγιασμός, απονομές και εξετάσεις στη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ι.Μ. Αργολίδος

Διαδώστε:
Αγιασμός, απονομές και εξετάσεις στη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ι.Μ. Αργολίδος

Ο καθιερωμένος Αγιασμός για το νέο ακαδημαϊκό έτος 2022-2023 της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Αργολίδος τελέστηκε το Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2022 στην αίθουσα διαλέξεων της Ιεράς Μητροπόλεως από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Νεκτάριο.

Στη συνέχεια παρουσία του Μητροπολίτη Αργολίδος πραγματοποιήθηκε η απονομή των Πτυχίων και Διπλωμάτων των επιτυχόντων στις Απολυτήριες εξετάσεις του περασμένου Ιουλίου και στη συνέχεια έγιναν οι κατατακτήριες εξετάσεις των υποψηφίων σπουδαστών της Σχολής για το έτος 2022-2023.

Την εξεταστική επιτροπή αποτέλεσαν οι κ. Γρηγόρης Κακούρης, Δ/ντής της Σχολής, οι Μουσικολογιώτατοι Πρωτοψάλτες-Καθηγητές ο κ. Φώτιος Κετσετζής, Γρηγόριος Νταραβάνογλου, Β. Μπίκος και Γ. Ντόβολος.

Η Σχολή Βυζαντινής Εκκλησιαστικής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Αργολίδος η οποία ιδρύθηκε κατά το παρελθόν έτος 2017 με την πρωτοβουλία και ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αργολίδος κ. Νεκταρίου

Η Σχολή τελεί υπό την εποπτεία του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, με τη επιστημονική καθοδήγηση του κ. Διαμαντή Μαυραγάνη Άρχοντος Μουσικοδιδασκάλου του Οικουμενικού Θρόνου-Μουσουργού και ειδικού μουσικού συμβούλου και με την παρουσία τόσο του Δ/ντού κ. Γρηγόρη Κακούρη Καθηγητού-Πρωτοψάλτου, του Υ/Δντού κ. Δημητρίου Καρκαλάτου Καθηγητού-Πρωτοψάλτου του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Γεωργίου Ναυπλίου. Καθώς και των Μουσικολογιωτάτων Καθηγητών -Πρωτοψαλτών κ. Κωνσταντίνου Ρούτουλα και Ιωάννου Χαβιαρλή, καθώς και των διδασκάλων Βυζαντινής μουσικής Π. Καραχάλιου και Δ. Κορομπόκη, προσπαθεί να μεταδώσει στα παιδιά, στους νέους και στις νέες την του Δαμασκηνού θεία τέχνη συμβάλλοντας στην διάσωση και ανάδειξη της Βυζαντινής Μουσικής η οποία αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της Εθνικής και Πολιτιστικής μας κληρονομιάς αλλά και στην μουσική εκπαίδευση και ειδική κατάρτιση των Ιεροψαλτών που διακονούν και πρόκειται να στελεχώσουν τα Ιερά Αναλόγια της Ιεράς Μητροπόλεως.

Στον Αγιασμό παραβρέθηκε κι η γραμματεία της Σχολής που την αποτελούν ο Πρεσβύτερος Θεόδωρος Στεργίου και η Πρεσβυτέρα Αικατερίνη Πολίτου.

 

(ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: STUDIO B&G ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ – Γ.ΡΑΣΣΙΑΣ)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων