09/05/2022 09/05/2022 Τον Αγιασμό οχημάτων και οδηγών στο Ναύπλιο τέλεσε σήμερα, Δευτέρα 9 Μαΐου 2022, κατά την εορτή του Αγίου Χριστοφόρου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αργολίδος κ. Νεκτάριος. Κάθε χρόνο πάρα πολύς κόσμος παρακολουθεί τη λειτουργία του Αγίου Χριστοφόρου στο εκκλησάκι του Αγίου Νεκταρίου στο Ναύπλιο, το αριστερό κλίτος του οποίου είναι αφιερωμένο στον Άγιο Χριστόφορο. Την παραμονή...
09 Μαΐου, 2022 - 13:28
Τελευταία ενημέρωση: 09/05/2022 - 14:10

Αγιασμός οχημάτων και οδηγών στο Ναύπλιο από τον Μητροπολίτη Αργολίδος

Διαδώστε:
Αγιασμός οχημάτων και οδηγών στο Ναύπλιο από τον Μητροπολίτη Αργολίδος

Τον Αγιασμό οχημάτων και οδηγών στο Ναύπλιο τέλεσε σήμερα, Δευτέρα 9 Μαΐου 2022, κατά την εορτή του Αγίου Χριστοφόρου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αργολίδος κ. Νεκτάριος.

Κάθε χρόνο πάρα πολύς κόσμος παρακολουθεί τη λειτουργία του Αγίου Χριστοφόρου στο εκκλησάκι του Αγίου Νεκταρίου στο Ναύπλιο, το αριστερό κλίτος του οποίου είναι αφιερωμένο στον Άγιο Χριστόφορο.

Την παραμονή της εορτής, Κυριακή 8 Μαΐου, τελέσθηκε πανηγυρικός εσπερινός, ενώ ανήμερα τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία από τον Σεβ. Μητροπολίτη Αργολίδος κ. Νεκτάριο.

Μετά το πέρας της θείας λειτουργίας ο Μητροπολίτης Αργολίδος κάθε χρόνο τελεί την ακολουθία του Αγιασμού και ευλογεί τα οχήματα και τους οδηγούς. Φέτος στον αγιασμό συμμετείχαν οχήματα και οδηγοί από την πυροσβεστική, οδηγοί ταξί, επαγγελματίες οδηγοί και πολλοί πολίτες με τα οχήματα τους αλλά και τα μηχανάκια τους. Η μνήμη του τιμάται στις 9 Μαΐου από την Ορθόδοξη Εκκλησία και στις 25 Ιουλίου από την Καθολική.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων