06/12/2022 06/12/2022 Ανήμερα της γιορτής του Αγίου Νικολάου και στο Ναύπλιο συζητούν για το τάμα καπετάνιου στον προστάτη των ναυτικών. Πρόκειται για ένα ξωκλήσι που βρίσκεται στην παραλία Καραθώνας στο Ναύπλιο, χτισμένο μέσα στην άγρια ομορφιά των βράχων. Φτιάχτηκε την περίοδο της Α’ Ενετοκρατίας στην περιοχή του Ναυπλίου, από έναν καπετάνιο που μετέφερε κρασί από νησί του...
06 Δεκεμβρίου, 2022 - 10:15
Τελευταία ενημέρωση: 06/12/2022 - 10:17

Άγιος Νικόλαος ο Κρασόκτιστος – Το μοναδικό εκκλησάκι του Ναυπλίου (ΦΩΤΟ /BINTEO)

Διαδώστε:
Άγιος Νικόλαος ο Κρασόκτιστος – Το μοναδικό εκκλησάκι του Ναυπλίου (ΦΩΤΟ /BINTEO)

Ανήμερα της γιορτής του Αγίου Νικολάου και στο Ναύπλιο συζητούν για το τάμα καπετάνιου στον προστάτη των ναυτικών.

Πρόκειται για ένα ξωκλήσι που βρίσκεται στην παραλία Καραθώνας στο Ναύπλιο, χτισμένο μέσα στην άγρια ομορφιά των βράχων.

Φτιάχτηκε την περίοδο της Α’ Ενετοκρατίας στην περιοχή του Ναυπλίου, από έναν καπετάνιο που μετέφερε κρασί από νησί του Αιγαίου προς το Ναύπλιο, που ήταν τότε ένα μεγάλο λιμάνι και κέντρο εμπορίου προς την Ευρώπη και την Ανατολή.

Ο καπετάνιος με το πλοίο του μπαίνοντας νύχτα στο λιμάνι έπεσε σε σφοδρή κακοκαιρία, μιας και το μέρος εκείνο το πιάνει ιδίως τον χειμώνα ο καιρός. Ο καπετάνιος τότε για να σωθεί έταξε να φτιάξει μια εκκλησία σε εκείνο το μέρος αφιερωμένη στον προστάτη των ναυτικών Άγιο Νικόλαο.

Έτσι και έγινε, το καράβι σώθηκε και ο καπετάνιος πραγματοποίησε το τάμα του. Έφτιαξε την εκκλησία και μάλιστα με πολύ κόπο λόγω του δύσβατου της περιοχής. Για την κατασκευή του ναού χρησιμοποίησε κρασί αντί για νερό.


Από τότε το εκκλησάκι στέκει αγέρωχο μέσα στους αέρηδες τα κύματα του χειμώνα και κόντρα στα φυσικά φαινόμενα. Για να πάει κανείς εκεί περπατά λίγα χιλιόμετρα μέσα από ένα μονοπάτι και σαν όαση βλέπει το πανέμορφο αυτό εκκλησάκι.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων