31/08/2019 31/08/2019 Με θρησκευτική λαμπρότητα η Νέα Τίρυνθα στον Δήμο Ναυπλιέων στην Αργολίδα, εορτάζει την θεομητορική εορτή της Κατάθεσης της Τιμίας Ζώνης της Υπεραγίας Θεοτόκου. Την παραμονή της εορτής Παρασκευή 30 Αυγούστου 2019 τελέστηκε πανηγυρικός Εσπερινός προεξάρχοντος του Αρχιμανδρίτη Χρυσοστόμου Παπουλέση, ο οποίος κήρυξε και τον θείο λόγο. Ανήμερα της εορτής τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του...
31 Αυγούστου, 2019 - 13:31
Τελευταία ενημέρωση: 31/08/2019 - 13:34

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στην Νέα Τίρυνθα Ναυπλίου

Διαδώστε:
Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στην Νέα Τίρυνθα Ναυπλίου

Με θρησκευτική λαμπρότητα η Νέα Τίρυνθα στον Δήμο Ναυπλιέων στην Αργολίδα, εορτάζει την θεομητορική εορτή της Κατάθεσης της Τιμίας Ζώνης της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Την παραμονή της εορτής Παρασκευή 30 Αυγούστου 2019 τελέστηκε πανηγυρικός Εσπερινός προεξάρχοντος του Αρχιμανδρίτη Χρυσοστόμου Παπουλέση, ο οποίος κήρυξε και τον θείο λόγο.

Ανήμερα της εορτής τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτη Αργολίδος κ. Νεκταρίου.

Ο σημερινός ναός της Παναγίας θεμελιώθηκε στις 21 Νοεμβρίου 1949 και περατώθηκε το 1956 με την δωρεά των κατοίκων της περιοχής, όταν ήταν ιερέας ο π. Γ. Κεραμιδάς.

Ο ναός ανακαινίσθηκε στις 5 Μαΐου 1966 από τον αείμνηστο Μητροπολίτη Χρυσόστομο Β’.

Ο εφημέριος του ναού π. Ιωάννης Γκιώνης ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο, τους Ιερείς καθώς και τους πιστούς που προσήλθαν για να τιμήσουν την Παναγία Θεοτόκο.

   

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων