01/05/2019 01/05/2019 Στις 2 Μαΐου η Εκκλησία μας τιμά την ανακομιδή των Ιερών λειψάνων του Αγίου Αθανασίου του Μεγάλου Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πανηγυρίζει όλος ιδιαιτέρως ο ομώνυμος Ιερός Ναός στο ορεινό Μαλαντρένι Αργολίδος. Κατά τον φετινό εορτασμό , έγινε και η υποδοχή τεμαχίου ιερών λειψάνων των Αγίων Ραφαήλ ,Ειρήνης και Αγίου Νικολάου από την Μητρόπολη Μυτιλήνης ....
01 Μαΐου, 2019 - 22:09

Δισαρχιερατικός εσπερινός του Αγίου Αθανασίου στο Μαλαντρένι Αργολίδας

Διαδώστε:
Δισαρχιερατικός εσπερινός του Αγίου Αθανασίου στο Μαλαντρένι Αργολίδας
Στις 2 Μαΐου η Εκκλησία μας τιμά την ανακομιδή των Ιερών λειψάνων του Αγίου Αθανασίου του Μεγάλου Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πανηγυρίζει όλος ιδιαιτέρως ο ομώνυμος Ιερός Ναός στο ορεινό Μαλαντρένι Αργολίδος. Κατά τον φετινό εορτασμό , έγινε και η υποδοχή τεμαχίου ιερών λειψάνων των Αγίων Ραφαήλ ,Ειρήνης και Αγίου Νικολάου από την Μητρόπολη Μυτιλήνης .
Η υποδοχή του Ιερού λειψάνου έγινε στις 30 Απριλίου 2019 από κλήρο και πιστούς στην είσοδο του χωριού. Μετά την υποδοχή, εψάλει η ιερά Παράκληση των Αγίων και κατόπιν πραγματοποιήθηκε ομιλία από τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Θεοχάρη Βαρνάβα, Κληρικό της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.
Την παραμονή της εορτής, Τετάρτη 1 Μαΐου 2019 εψάλει μέγας Δισαρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ιερισσού , Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. Θεοκλήτου, ο οποίος κήρυξε και τον θείο λόγο και συγχοροστατούντος του Μητροπολίτη Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως Αθηναγόρα.
Ο εφημέριος του ναού π. Ευάγγελος Πολυχρονόπουλος ,ευχαρίστησε για την τιμή που έγινε τόσο τον Μητροπολίτη Ιερισσού που λάμπρυνε με την παρουσία του την πανήγυρη , αλλά και τον Μητροπολίτη Μυτιλήνης που έδωσε την ευλογία να μεταφερθεί το ιερό λείψανο των Αγίων στην Αργολίδα.
Μετά το πέρας του εσπερινού ακολούθησε περιφορά της ιερής εικόνας. Τον πανηγυρικό εσπερινό παρακολούθησαν οι βουλευτές Αργολίδος Γ,Ανδριανός και Γ.Μανιάτης , ο Δήμαρχος Άργους Μυκηνών Δ.Καμπόσος , ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Τατούλης, ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδος Α.Χειβιδόπουλος, ο Προεδρος της ΚΕΔΑΜ Π. Διολίτσης, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι και υποψήφιοι όλων των παρατάξεων.
Κατά την ακολουθία του εσπερινού έψαλλε πολυμελής χορωδία μαθητών της σχολής Βυζαντινής μουσικής της Μητροπόλεως Αργολίδος ,υπό την διεύθυνση των Δημητρίου Καρκαλάτου και Γ.Δαρλάση.
Στους φετινούς εορτασμούς συμμετείχε ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός παράρτημα Άργους και το Λύκειο Ελληνίδων παράρτημα Κουτσοποδίου, ενώ κατά την περιφορά της εικόνας πολύχρωμα βεγγαλικά φώτισαν τον Αργολικό ουρανό.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων