21/05/2022 21/05/2022 Με κάθε επισημότητα η πόλη του Ναυπλίου τιμά τους Αγίους Κωνσταντίνο και Ελένη στην μεγαλύτερη συνοικία της πόλης το Νέο Βυζάντιο ή Συνοικισμό. Την παραμονή της εορτής, Παρασκευή 20 Μαΐου, τελέστηκε πανηγυρικός εσπερινός μετά αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος από τον Αρχιμανδρίτη κ. Νεκτάριο Χαλετζή από την Μητρόπολη Βεροίας.  Στον Ιερό Ναό στα πλαίσια των...
21 Μαΐου, 2022 - 9:20

Η εορτή των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Ναύπλιο

Διαδώστε:
Η εορτή των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Ναύπλιο

Με κάθε επισημότητα η πόλη του Ναυπλίου τιμά τους Αγίους Κωνσταντίνο και Ελένη στην μεγαλύτερη συνοικία της πόλης το Νέο Βυζάντιο ή Συνοικισμό.

Την παραμονή της εορτής, Παρασκευή 20 Μαΐου, τελέστηκε πανηγυρικός εσπερινός μετά αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος από τον Αρχιμανδρίτη κ. Νεκτάριο Χαλετζή από την Μητρόπολη Βεροίας.

Στον Ιερό Ναό στα πλαίσια των εορτασμών “Κωνσταντίνεια 2022” που διοργανώνει το εκκλησιαστικό συμβούλιο φιλοξενείται για ολιγοήμερο προσκύνημα η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας της Σουμελά από τη Μητρόπολη Βεροίας.

Μετά το πέρας του εσπερινού ακολούθησε η λιτάνευση της θαυματουργής εικόνας της Παναγίας της Σουμελά καθώς και της εικόνας των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης παιανιζούσης της Δημοτικής φιλαρμονικής του Δήμου Ναυπλιέων.

Ο εφημέριος του ναού των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, πρωτοπρεσβύτερος π. Γεώργιος Φρίμης, στο τέλος της περιφοράς, ευχαρίστησε από καρδιάς όλους τους πιστούς που τίμησαν με την παρουσία τους την Παναγία και τους εορτάζοντας Αγίους Κωνσταντίνο και Ελένη.

Η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας Σουμελάς φυλάσσεται στο Βέρμιο στις εγκαταστάσεις του ομώνυμου προσκυνήματος.

Η εικόνα θα αναχωρήσει την Τρίτη 24 Μαΐου και καθημερινά στον Ιερό ναό θα τελούνται Ιερές ακολουθίες. Η πρωτότυπη Εικόνα της Παναγίας κατά την παράδοση είναι έργο του Ευαγγελιστή Λουκά. Αυτός ήταν ο άνθρωπος ο οποίος αποτύπωσε τη μορφή της Παναγίας πάνω σε ξύλο. Η εικόνα της Σουμελά μετά την κοίμηση του Ευαγγελιστού μεταφέρεται από τον μαθητή του Ανανία στην Αθήνα. «Στα τέλη του τετάρτου αιώνα (386 μ.Χ.)

Η Παναγίας Σουμελά εορτάζει στις 15 Αυγούστου, ημέρα της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων