25/03/2023 25/03/2023 Σύμφωνα με την εκκλησιαστική τάξη, εορτάστηκε στο Ναύπλιο η εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, Σάββατο 25 Μαρτίου 2022. Πιστοί από όλη την Αργολίδα αλλά και την Πελοπόννησο τίμησαν την Παναγία , εναποθέτοντας τις ελπίδες τους προς Αυτήν, στον ομώνυμο Ιερό Ναό της Ευαγγελιστρίας στην Πρόνοια Ναυπλίου. Την θεία λειτουργία τέλεσε ο Μητροπολίτης Αργολίδας κ. Νεκτάριος,...
25 Μαρτίου, 2023 - 11:41
Τελευταία ενημέρωση: 25/03/2023 - 11:45

Η εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο Ναύπλιο (ΦΩΤΟ)

Διαδώστε:
Η εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο Ναύπλιο (ΦΩΤΟ)

Σύμφωνα με την εκκλησιαστική τάξη, εορτάστηκε στο Ναύπλιο η εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, Σάββατο 25 Μαρτίου 2022. Πιστοί από όλη την Αργολίδα αλλά και την Πελοπόννησο τίμησαν την Παναγία , εναποθέτοντας τις ελπίδες τους προς Αυτήν, στον ομώνυμο Ιερό Ναό της Ευαγγελιστρίας στην Πρόνοια Ναυπλίου.

Την θεία λειτουργία τέλεσε ο Μητροπολίτης Αργολίδας κ. Νεκτάριος, ο οποίος κήρυξε και τον θείο λόγο. Ο εφημέριος του Ιερού ναού της Ευαγγελιστρίας, πρωτοπρεσβύτερος Ελευθέριος Μίχος ,ευχαρίστησε τον μητροπολίτη ,τους Ιερείς που έκαναν την τιμή να παραβρεθούν στην μεγάλη αυτή πανήγυρη, καθώς κι όλους τους πιστούς που προσήλθαν με αγάπη στο ναό της Παναγίας.

Στις Ιερές ακολουθίες έψαλαν οι Ιεροψάλτες Κ. Ρούτουλας και Αντώνιος Ίσσαρης

Ο ναός του Ευαγγελισμού βρίσκεται στην κορυφή λόφου στην συνοικία Πρόνοια Ναυπλίου. Ο Ναός, πρέπει να έχει αναδομηθεί εξολοκλήρου ή επεκταθεί τουλάχιστον τέσσερις φορές από την αρχική του μορφή.

Ο σημερινός Ιερός Ναός έχει ανεγερθεί εκ βάθρων το έτος 1975, χωρίς να αλλοιωθεί η προηγούμενη μορφή του. Ο Ναός είναι δισυπόστατος και είναι αφιερωμένος στον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου και το δεξιό κλίτος είναι αφιερωμένο στην Κοίμηση της Θεοτόκου. Αποτελεί το μεγαλύτερο προσκύνημα του νομού Αργολίδος.

Διαβάστε επίσης:

Λιτάνευση της ιεράς εικόνας της Παναγίας Ευαγγελιστρίας στο Ναύπλιο (ΒΙΝΤΕΟ)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων