13/03/2020 13/03/2020 Δελτίο τύπου για την αποτροπή του νέου κορωνοϊού εξέδωσε η Ιερά Μητρόπολη Αργολίδος. “Η φυσική μας παρουσία στους χώρους λατρείας, πρέπει να περιοριστεί και η πίστη μας να εκφραστεί με την προσωπική ειλικρινή προσευχή και μετάνοια” αναφέρει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αργολίδος κ. Νεκτάριος.  Διαβάστε αναλυτικά το Δελτίο τύπου:  Η Ιερά Μητρόπολη Αργολίδος με αίσθημα ευθύνης...
13 Μαρτίου, 2020 - 15:50
Τελευταία ενημέρωση: 13/03/2020 - 15:56

“Η πίστη μας προς το Θεό δε μειώνεται”

Διαδώστε:
“Η πίστη μας προς το Θεό δε μειώνεται”

Δελτίο τύπου για την αποτροπή του νέου κορωνοϊού εξέδωσε η Ιερά Μητρόπολη Αργολίδος. “Η φυσική μας παρουσία στους χώρους λατρείας, πρέπει να περιοριστεί και η πίστη μας να εκφραστεί με την προσωπική ειλικρινή προσευχή και μετάνοια” αναφέρει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αργολίδος κ. Νεκτάριος. 

Διαβάστε αναλυτικά το Δελτίο τύπου: 

Η Ιερά Μητρόπολη Αργολίδος με αίσθημα ευθύνης και ως έκφραση αγάπης προς όλους τους αδελφούς και μέλη της Εκκλησίας σε συνέχεια των ήδη ληφθέντων μέτρων που ανακοινώθηκαν χθες για τον περιορισμό μεταδόσεως του νέου κορονοιού SARS-CoV-2, λαμβάνοντας υπ᾿ όψη τα νέα δεδομένα και τα διαρκώς εντεινόμενα περιοριστικά μέτρα που έχουν ανακοινωθεί από όλους τους υπεύθυνους κρατικούς φορείς, ανακοινώνει τα εξής:

Από σήμερα και για τις επόμενες τουλάχιστον δύο εβδομάδες οι ακολουθίες των Χαιρετισμών, καθώς και οι Θείες Λειτουργίες, θα διεξάγονται μεν κανονικά από τους Ιερείς, με λιτό όμως τρόπο, με την παρουσία απολύτως απαραίτητων ατόμων για τη διεξαγωγή τους καθώς και αντιπροσωπεία (μικρή και πολύ περιορισμένη παρουσία ατόμων) των πιστών που επιθυμούν απαραιτήτως να εκκλησιαστούν.

Επίσης, όλες οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις, Μυστήρια, και γενικώς συναθροίσεις παντός τύπου, αναστέλλονται για το ως άνω χρονικό διάστημα, ενώ τα μνημόσυνα θα πραγματοποιούνται σε στενό οικογενειακό κύκλο και χωρίς παράθεση καφέ η άλλης εκδηλώσεως.

Οι πιστοί παρακαλούνται θερμώς όπως παραμείνουν στις οικίες τους, να παρακολουθούν τις ακολουθίες από τα μέσα μαζικής ενημερώσεως, όπως και από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεως.

Η αγάπη για τους αδελφούς μας πρέπει να μας κάνει να:

Αποστειρώνουμε καλά τα χέρια μας με επιμέλεια.

Όταν βρισκόμαστε στον Ιερό Ναό, να μην ασπαζόμαστε με φίλημα χειλέων τις ιερές εικόνες, αλλά να προσευχόμαστε ενώπιον των εικόνων των Αγίων, χωρίς σωματικό φίλημα, ει μη μόνη την εξ αποστάσεως κλίση της κεφαλής.

Να σταματήσουμε τις χειραψίες μεταξύ μας, καθώς και το χειροφίλημα του ιερέα κατά τον χαιρετισμό η το αντίδωρο.

Εντόνως και ιδιαίτερα συνιστάται στα άτομα ηλικίας άνω των 60 ετών και πάσχοντες από χρόνια νοσήματα (καρδιαγγειακά, αναπνευστικού συστήματος, σακχαρώδη διαβήτη, υπέρταση, ατομα σε ανοσοκαταστολή) να παραμείνουν στην οικία τους, ώστε να μην εκτίθενται σε πιθανή λοίμωξη από τον νέο ιο.

Επίσης, όσοι εμφανίζουν συμπτώματα οξείας λοίμωξης του αναπνευστικού συστήματος (όπως βήχα, πυρετό, πόνος στο λαιμό, ρινική καταρροή), επ’ουδενί να προσέρχονται στους Ιερούς Ναούς ή σε άλλο χώρο συναθροίσεως, να παραμείνουν στις οικίες τους και να αναζητούν υπεύθυνη ιατρική συμβουλή.

Η χώρα μας, αλλά και όλη η ανθρωπότητα, βιώνει μία παγκόσμια απειλή, μία πανδημία. Ας το συνειδητοποιήσουμε όλοι εγκαίρως και ας φερθούμε υπεύθυνα. Η προάσπιση του υπέρτατου αγαθού της Δημόσιας Υγείας θα πρέπει να είναι η πρώτη προτεραιότητα όλων μας.

Η πίστη μας προς το Θεό δε μειώνεται, ούτε αναστέλλεται από την προσωρινή επιβεβλημένη απουσία μας από τους ναούς και τις ακολουθίες της Εκκλησίας μας.

Η φυσική μας παρουσία στους χώρους λατρείας, πρέπει να περιοριστεί και η πίστη μας να εκφραστεί με την προσωπική ειλικρινή προσευχή και μετάνοια. Ο Θεός δεν παρεξηγείται, ούτε στενοχωριέται από αυτή μας την απουσία, αντιθέτως, όντας μεγαλοδύναμος και φιλεύσπλαχνος, είναι κοντά μας και μας ενδυναμώνει αυτές τις δύσκολες ώρες.

Να προσευχόμαστε, κάθε μέρα στον Χριστό, να φέρει ύφεση και τερματισμό σ᾿ αυτή την παγκόσμια ασθένεια-ταλαιπωρία, ελεώντας και μας τους υπολοίπους, χάριν των φτωχών και αναγκεμένων όλου του κόσμου, που θα υποφέρουν πολλαπλάσια.

Όλα αυτά είναι στοιχειώδη μέτρα προφύλαξης, απαραίτητα και αυτονόητα, αφού δεν θέλουμε να βάλουμε σε πειρασμό ούτε τον εαυτό μας ούτε τους αδελφούς μας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων