15/07/2021 15/07/2021 Στο Ναύπλιο βρέθηκε κλιμάκιο του Υπουργείου Πολιτισμού με επικεφαλής τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού Γιώργο Διδασκάλου για τα έργα πολιτισμού που έχουν ξεκινήσει , Πέμπτη 15 Ιουλίου 2021. Ο Γενικός Γραμματέας Γιώργος Διδασκάλου συνοδευόμενος από τον βουλευτή Αργολίδας Γιάννη Ανδριανό, στελέχη του Υπουργείου Πολιτισμού και την Διευθύντρια της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αργολίδας Άλκηστις Παπαδημητρίου, ανακοίνωσε...
15 Ιουλίου, 2021 - 12:39
Τελευταία ενημέρωση: 15/07/2021 - 12:30

Κλιμάκιο του Υπουργείου Πολιτισμού στον Άγιο Νικόλαο Ναυπλίου

Διαδώστε:
Κλιμάκιο του Υπουργείου Πολιτισμού στον Άγιο Νικόλαο Ναυπλίου

Στο Ναύπλιο βρέθηκε κλιμάκιο του Υπουργείου Πολιτισμού με επικεφαλής τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού Γιώργο Διδασκάλου για τα έργα πολιτισμού που έχουν ξεκινήσει , Πέμπτη 15 Ιουλίου 2021.

Ο Γενικός Γραμματέας Γιώργος Διδασκάλου συνοδευόμενος από τον βουλευτή Αργολίδας Γιάννη Ανδριανό, στελέχη του Υπουργείου Πολιτισμού και την Διευθύντρια της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αργολίδας Άλκηστις Παπαδημητρίου, ανακοίνωσε την εγκατάσταση του εργολάβου για τα έργα στατικής αποκατάστασης του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου, ενώ ενημερώθηκε και για την πορεία της αποκατάστασης του ξυλόγλυπτου τέμπλου.

Το κλιμάκιο του Υπουργείου επισκέφτηκε το κτίριο Βίγγα, το Τελωνείο, το κτίριο Τερζάκη, το ενετικό κτίριο ,καθώς και τον Μητροπολιτικό Ιερό ναό του Αγίου Γεωργίου , το Μπούρτζι, για να δει από κοντά την πρόοδο των εργασιών και να συντονίσει, μετά από σχετικές οδηγίες της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κας Λίνας Μενδώνη, τις ενέργειες ώστε όλα τα έργα που έχει προγραμματίσει το Υπουργείο να βρουν τον “βηματισμό τους” μετά το μεγάλο διάστημα απραξίας που επέφερε η πανδημία.

Στις πρώτες δηλώσεις του ο Γ.Γ. ανέφερε πως το ΥΠΠΟΑ συνεχίζει με σεβασμό και ευθύνη να προστατεύει και να αναδεικνύει όλα τα μνημεία πολιτισμού σε κάθε σημείο της πατρίδας μας.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων