25/03/2023 25/03/2023 Με κάθε ιεροπρέπεια και επισημότητα στο Ναύπλιο, τιμάται η εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στον ομώνυμο ιερό ναό της Ευαγγελιστρίας Ναυπλίου. Χιλιάδες πιστών έφθασαν από όλη την Αργολίδα αλλά και την Πελοπόννησο, για να τιμήσουν την Παναγία εναποθέτοντας τις ελπίδες τους προς Αυτήν. Ουρά ατέλειωτη που κράτησε μέχρι τα ξημερώματα της ημέρας της γιορτής από...
25 Μαρτίου, 2023 - 8:36
Τελευταία ενημέρωση: 25/03/2023 - 8:24

Λιτάνευση της ιεράς εικόνας της Παναγίας Ευαγγελιστρίας στο Ναύπλιο (ΒΙΝΤΕΟ)

Διαδώστε:
Λιτάνευση της ιεράς εικόνας της Παναγίας Ευαγγελιστρίας στο Ναύπλιο (ΒΙΝΤΕΟ)

Με κάθε ιεροπρέπεια και επισημότητα στο Ναύπλιο, τιμάται η εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στον ομώνυμο ιερό ναό της Ευαγγελιστρίας Ναυπλίου.

Χιλιάδες πιστών έφθασαν από όλη την Αργολίδα αλλά και την Πελοπόννησο, για να τιμήσουν την Παναγία εναποθέτοντας τις ελπίδες τους προς Αυτήν. Ουρά ατέλειωτη που κράτησε μέχρι τα ξημερώματα της ημέρας της γιορτής από ευσεβείς προσκυνητές που περίμεναν υπομονετικά να προσκυνήσουν την θαυματουργή εικόνα της Ευαγγελίστριας.

Την παραμονή της εορτής, Παρασκευή 24 Μαρτίου 2023, τελέσθηκε Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός στον οποίο χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Αργολίδος κ. Νεκτάριος.

Στη συνέχεια, ακολούθησε η καθιερωμένη λιτάνευση της θαυματουργού ιερά εικόνας της Παναγίας συνοδευόμενη από την Φιλαρμονική Κυνοπιαστών από την Κέρκυρα ,τη φιλαρμονική του δήμου Ναυπλιέων και μέλη της Ένωσης Κρητών και Φίλων Κρήτης Ν. Αργολίδας “Ο Μίνωας”. Στις Ιερές ακολουθίες έψαλαν οι Ιεροψάλτες Κ. Ρούτουλας και Αντώνιος Ισσαρης.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων