05/01/2021 05/01/2021 Ολοκληρώθηκαν την Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2021 οι εκδηλώσεις της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος στο Ναύπλιο για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση. Η Ιερά Μητρόπολη Αργολίδος, με ανακοίνωση που εξέδωσε, εξέφρασε τις ευχαριστίες της: – Προς την Ιερά Σύνοδο και ιδιαιτέρως τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο...
05 Ιανουαρίου, 2021 - 14:39
Τελευταία ενημέρωση: 05/01/2021 - 14:30

ΝΑΥΠΛΙΟ: Ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση

Διαδώστε:
ΝΑΥΠΛΙΟ: Ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση

Ολοκληρώθηκαν την Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2021 οι εκδηλώσεις της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος στο Ναύπλιο για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση.

Η Ιερά Μητρόπολη Αργολίδος, με ανακοίνωση που εξέδωσε, εξέφρασε τις ευχαριστίες της:

– Προς την Ιερά Σύνοδο και ιδιαιτέρως τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο για την ευλογία και την ιδιαίτερη τιμή που έκαναν στην Ιερά Μητρόπολή μας ώστε οι εορτασμοί να ξεκινήσουν από την πρώτη πρωτεύουσα τοῦ Ελληνικού κράτους

– Τον Πρόεδρο της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής Πολιτιστικής Ταυτότητος Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιο και τον Γραμματέα αυτής Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανρίτη Βαρθολομαίο Αντωνίου – Τριανταφυλλίδη

– Τον Δήμο Ναυπλιέων και προσωπικά τον Δήμαρχο κ. Δημήτριο Κωστούρο για την άμεση ανταπόκριση, υποστήριξη και ουσιαστική βοήθεια για τη διεξαγωγή της διαδικτυακής Εθνοσυνέλευσης των Νέων από το Κέντρο Νεότητος στο Ναύπλιο.

– Τον εξαίρετο εκπαιδευτικό κ. Γεώργιο Τασιά για τη συμμετοχή του και την ουσιαστική παρουσία του.

– Όλους τους συμμετέχοντες στην ομάδα του Μητροπολιτικού Κέντρου Ναυπλίου (Πελοπόννησος και νησιά Βορείου Αιγαίου).

Την ευθύνη και το συντονισμό των εκδηλώσεων είχε ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεώς μας Πρωτοπρ. Πέτρος Αθανασόπουλος.

“Τέλος, ευχόμαστε την όσο το δυνατόν συντομότερη επάνοδο την κοινωνίας μας στην κανονικότητα. Καλή και ευλογημένη χρονιά!”, καταλήγει η ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται πως το Διεθνές Πρακορείο ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ καθώς και η ΠΕΜΠΤΟΥΣΙΑ μετέδωσαν σε απευθείας σύνδεση, την Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2021, την Αρχιερατική Θεία Λειττουργία που τελέστηκε στον Μητροπολιτικό Ναό Ναυπλίου και το μνημόσυνο για τον πρώτο κυβερνήτη της χώρας, Ιωάννη Καποδίστρια.  

Επετειακές εκδηλώσεις για το 1821 – Μητρ. Αργολίδος: «Για εμάς σήμερα είναι εορτασμός, για εκείνους 200 χρόνια πριν ήταν θάνατος»

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων