06/12/2021 06/12/2021 Για έκτη συνεχή χρονιά, λόγω των εκτεταμένων ζημιών που έχει υποστεί ο ιστορικός ναός του Αγίου Νικολάου στην πόλη του Ναυπλίου, οι ακολουθίες για την εορτή του Αγίου γίνονται  στον Ιερό Ναό Γενεσίου της Θεοτόκου στο Ναύπλιο. Η εκκλησία που είναι αφιερωμένη στον Άγιο Νικόλαο παραμένει κλειστή τα τελευταία χρόνια λόγω εργασιών συντήρησης από το...
06 Δεκεμβρίου, 2021 - 9:40
Τελευταία ενημέρωση: 06/12/2021 - 11:00

Ναύπλιο: Στο Γενέσιον της Θεοτόκου γιορτάζει ο Άγιος Νικόλαος και φέτος

Διαδώστε:
Ναύπλιο: Στο Γενέσιον της Θεοτόκου γιορτάζει ο Άγιος Νικόλαος και φέτος

Για έκτη συνεχή χρονιά, λόγω των εκτεταμένων ζημιών που έχει υποστεί ο ιστορικός ναός του Αγίου Νικολάου στην πόλη του Ναυπλίου, οι ακολουθίες για την εορτή του Αγίου γίνονται  στον Ιερό Ναό Γενεσίου της Θεοτόκου στο Ναύπλιο. Η εκκλησία που είναι αφιερωμένη στον Άγιο Νικόλαο παραμένει κλειστή τα τελευταία χρόνια λόγω εργασιών συντήρησης από το Υπουργείο πολιτισμού.

Στο ιστορικό κέντρο του Ναυπλίου τιμάται κάθε χρόνο με μεγαλοπρέπεια από το Λιμενικό σώμα η εορτή του προστάτη του, Αγίου Νικολάου. Έτσι λοιπόν, και σήμερα το πρωί τελέστηκε η πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντων των Ιερέων π. Διονυσίου Ταμπάκη και π. Κυριακού Αγγελόπουλου.

 

Χθες το απόγευμα, τον πανηγυρικό εσπερινό τέλεσε o πρωτοπρεσβύτερος π. Παναγιώτης Κιντής, ενώ το θείο κήρυγμα έκανε ο πρωτοπρεσβύτερος π. Γεώργιος Φρίμης.

Πριν μερικά χρόνια ο ναός του Αγίου Νικολάου έκλεισε 300 χρόνια συνεχούς λειτουργίας. Πρόκειται για έναν μεγαλοπρεπή ναό που οικοδομήθηκε το 1713 από τον προβλεπτή του ενετικού στόλου, τον Αυγουστίνο Σαγρέδο. Βάσει διαφόρων στοιχείων από την απογραφή που έκαναν οι Ενετοί το 1696, υπήρχαν τρεις εκκλησίες αφιερωμένες στον Άγιο Νικόλαο στο Ναύπλιο. Πιθανόν όταν καταστράφηκαν από τον πόλεμο των Ενετών με τους Τούρκους για την διεκδίκηση της πόλης του Ναυπλίου, η εκκλησία του Αγίου Νικολάου ξαναφτιάχτηκε και πάλι από τον Σαγρέδο.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων