20/07/2021 20/07/2021 Με κάθε λαμπρότητα τιμάτε στο γραφικό ψαροχώρι Βιβάρι Αργολίδος η γιορτή του Προφήτη Ηλία στον ομώνυμο ενοριακό ναό που βρίσκεται δίπλα στην παραλία. Την παραμονή της εορτής, Δευτέρα 19 Ιουλίου 2021, τελέσθηκε Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Μητροπολίτη Αργολίδος κ. Νεκταρίου, ο οποίος κήρυξε και τον θείο λόγο. Ο ναός ανεγέρθηκε σε οικόπεδο που έγινε δωρεά...
20 Ιουλίου, 2021 - 8:17

Ο Μητροπολίτης Νεκτάριος στον Προφήτη Ηλία Βιβαρίου Αργολίδας

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Νεκτάριος στον Προφήτη Ηλία Βιβαρίου Αργολίδας

Με κάθε λαμπρότητα τιμάτε στο γραφικό ψαροχώρι Βιβάρι Αργολίδος η γιορτή του Προφήτη Ηλία στον ομώνυμο ενοριακό ναό που βρίσκεται δίπλα στην παραλία.

Την παραμονή της εορτής, Δευτέρα 19 Ιουλίου 2021, τελέσθηκε Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Μητροπολίτη Αργολίδος κ. Νεκταρίου, ο οποίος κήρυξε και τον θείο λόγο.

Ο ναός ανεγέρθηκε σε οικόπεδο που έγινε δωρεά από την Κωνσταντίνα Τσιπόκα εις μνήμη του συζύγου της Ηλία της αδερφής της Μαρίας και των γονέων της. Ο θεμέλιος λίθος ετέθη την 7 Ιουνίου 1989 από τον Μακαριστό Μητροπολίτη κυρό Ιάκωβο Α’. Ο ναός ανήκει εκκλησιαστικά στον Ιερό ναό των Αγίων Αδριανού και Ναταλίας Δρεπάνου. Το 2014 ο ναός εγκαινιάστηκε από τον Μητροπολίτη Αργολίδος Νεκτάριο. Ενδιαφέρον είναι ότι ο ναός είναι χτισμένος κοντά στην παραλία του Βιβαρίου και όχι σε κάποιο βουνό όπως έχουμε συνηθίσει τον Προφήτη Ηλία.

Στο τέλος του εσπερινού ο εφημέριος του ναού πρωτοπρεσβύτερος π. Ιωάννης Μπαβέλας, ευχαρίστησε το Μητροπολίτη Αργολίδος τους Ιερείς καθώς και τους πιστούς που τίμησαν με την παρουσία τους την εορτή του Προφήτη Ηλία.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων