25/03/2022 25/03/2022 Πιστοί από όλη την Αργολίδα αλλά και την Πελοπόννησο τίμησαν την Παναγία, εναποθέτοντας τις ελπίδες τους προς Αυτήν, στο Ιερό Ναό της «Ευαγγελιστρίας» στο Ναύπλιο. Μετά από δύο χρόνια λόγω του covid-19 ,φέτος η πόλη του Ναυπλίου τίμησε με κάθε μεγαλοπρέπεια τον εορτασμό του Ευαγγελισμού. Στον πανηγυρικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Αργολίδας κ. Νεκτάριος ,ο...
25 Μαρτίου, 2022 - 7:34
Τελευταία ενημέρωση: 25/03/2022 - 7:27

Πλήθος πιστών στη λιτανεία της εικόνας του Ευαγγελισμού στο Ναύπλιο

Διαδώστε:
Πλήθος πιστών στη λιτανεία της εικόνας του Ευαγγελισμού στο Ναύπλιο

Πιστοί από όλη την Αργολίδα αλλά και την Πελοπόννησο τίμησαν την Παναγία, εναποθέτοντας τις ελπίδες τους προς Αυτήν, στο Ιερό Ναό της «Ευαγγελιστρίας» στο Ναύπλιο.

Μετά από δύο χρόνια λόγω του covid-19 ,φέτος η πόλη του Ναυπλίου τίμησε με κάθε μεγαλοπρέπεια τον εορτασμό του Ευαγγελισμού. Στον πανηγυρικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Αργολίδας κ. Νεκτάριος ,ο οποίος κήρυξε και τον θείο λόγο. Ο εφημέριος του Ιερού ναού της Ευαγγελιστρίας, πρωτοπρεσβύτερος Ελευθέριος Μίχος ,ευχαρίστησε τον μητροπολίτη ,τους Ιερείς που έκαναν την τιμή να παραβρεθούν στην μεγάλη αυτή πανήγυρη, καθώς κι όλους τους πιστούς που προσήλθαν με αγάπη στο ναό της Παναγίας.

Στην συνέχεια ακολούθησε η λιτάνευση της θαυματουργού ιεράς εικόνας της Ευαγγελίστριας, συνοδεία τιμητικού Στρατιωτικού αγήματος και παιανιζούσης της Δημοτικής Φιλαρμονικής του Δήμου Ναυπλιέων. Ακολούθησε Ιερά Παράκληση στην Παναγία και εν συνεχεία τελέσθηκε Ιερά Αγρυπνία.

Κατά τον εσπερινό έψαλαν οι Ιεροψάλτες Γεώργιος Δαρλάσης και Αντώνιος Ισσαρης

Την Εορτή τίμησαν με την παρουσία τους μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτριος Κωστούρος, οι βουλευτές Αργολίδος , Ιωάννης Ανδριανός ,Ανδρέας Πουλάς ,ο εντεταλμένος σύμβουλος αθλητισμού και περιφερειακός σύμβουλος Αργολίδας Ιωάννης Μαντζούνης, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι καθώς και οι Στρατιωτικές αρχές του τόπου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων