17/09/2020 17/09/2020 Πανηγυρίζει σήμερα ο ιστορικός ναός της Αγίας Σοφίας και των τριών θυγατέρων αυτής Πίστεως, Ελπίδος και Αγάπης στο Ναύπλιο. Την παραμονή, Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2020 τελέσθηκε αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Αργολίδος κ. Νεκταρίου. Πρόκειται για την παλαιότερη από τις σωζόμενες σήμερα εκκλησίες της πόλης και βρίσκεται στην παλιά συνοικία του Ψαρομαχαλά στο Ναύπλιο....
17 Σεπτεμβρίου, 2020 - 13:16

Τίμησαν την Αγία Σοφία στον παλαιότερο ναό του Ναυπλίου

Διαδώστε:
Τίμησαν την Αγία Σοφία στον παλαιότερο ναό του Ναυπλίου

Πανηγυρίζει σήμερα ο ιστορικός ναός της Αγίας Σοφίας και των τριών θυγατέρων αυτής Πίστεως, Ελπίδος και Αγάπης στο Ναύπλιο.

Την παραμονή, Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2020 τελέσθηκε αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Αργολίδος κ. Νεκταρίου.

Πρόκειται για την παλαιότερη από τις σωζόμενες σήμερα εκκλησίες της πόλης και βρίσκεται στην παλιά συνοικία του Ψαρομαχαλά στο Ναύπλιο.

Η εκκλησία της Αγίας Σοφίας μετά από παρέμβαση του δραγουμάνου του Στόλου Ν. Μαυρογένους, από το 1779 με 1780 ήταν μόνη εκκλησία που επιτρεπόταν από τους Tούρκους να λειτουργεί μέσα στην πόλη

Τότε την πλειοψηφία των κατοίκων αποτελούσαν οι Οθωμανοί, οι άλλες εκκλησίες ήσαν υπό κατάληψη και ο εκκλησιασμός των Ορθοδόξων γίνονταν μόνον εκτός των τειχών, στην εκκλησία των Αγίων Πάντων στην Πρόνοια.

Την εκκλησία της Αγ. Σοφίας ανακαίνισε το 1825 ο τότε φρούραρχος Ναυπλίου, ο στρατηγός Νάσος Φωτομάρας.

O λεγόμενος Ψαρομαχαλάς, δηλαδή η συνοικία των ψαράδων, είναι από τις πιο παλιές και γραφικές συνοικίες της πόλης και εκτείνεται στους πρόποδες της βορειοδυτικής Aκροναυπλίας, πάνω από την οδό Σταϊκοπούλου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων