18/09/2019 18/09/2019 Την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2019, πραγματοποιήθηκαν στον Αμιρά Βιάννου εκδηλώσεις μνήμης από την Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου, το Δήμο Βιάννου και την Ένωση Θυμάτων Ολοκαυτώματος Δ. Βιάννου, προς τιμή των θυμάτων του ολοκαυτώματος της Επαρχίας Βιάννου από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής. Στον Ιερό Ναό Αγίων Πάντων, δίπλα από το μνημείο των εκτελεσθέντων στη θέση «Σελί» Αμιρά...
18 Σεπτεμβρίου, 2019 - 18:33

76 χρόνια από το Ολοκαύτωμα της Βιάννου

Διαδώστε:
76 χρόνια από το Ολοκαύτωμα της Βιάννου

Την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2019, πραγματοποιήθηκαν στον Αμιρά Βιάννου εκδηλώσεις μνήμης από την Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου, το Δήμο Βιάννου και την Ένωση Θυμάτων Ολοκαυτώματος Δ. Βιάννου, προς τιμή των θυμάτων του ολοκαυτώματος της Επαρχίας Βιάννου από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής.

Στον Ιερό Ναό Αγίων Πάντων, δίπλα από το μνημείο των εκτελεσθέντων στη θέση «Σελί» Αμιρά Βιάννου, τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Αρκαλοχωρίου κ. Ανδρέα και ακολούθησε επίσημη Δοξολογία.

Εν συνεχεία στο χώρο του μνημείου τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση από τον Σεβασμιώτατο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών όλων των θυμάτων της ναζιστικής θηριωδίας, τον Σεπτέμβριο του 1943 στα χωριά της Βιάννου και της δυτικής Ιεράπετρας.

Στην εκδήλωση παρέστησαν, μεταξύ άλλων, ο εκπρόσωπος της Κυβέρνησεως Υπουργός Εσωτερικών κ. Τάκης Θεοδωρικάκος, ο Υφυπουργός Αθλητισμού κ. Ελευθέριος Αυγενάκης, ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Παύλος Μπαριτάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ηρακλείου κ. Νίκος Συριγωνάκης, οι Βουλευτές Ηρακλείου κ. Μάξιμος Σενετάκης, κ. Σωκράτης Βαρδάκης, κ. Νικόλαος Ηγουμενίδης, κ. Βασίλης Κεγκέρογλου και κ. Γιώργος Λογιάδης, ο Δήμαρχος Βιάννος κ. Μηνάς Σταυρακάκης, ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, εκπρόσωποι τοπικών φορέων και συλλόγων και συγγενείς των θυμάτων.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων