27/09/2022 27/09/2022 Ένα ακριβώς χρόνο μετά το φονικό χτύπημα του Εγκέλαδου που ισοπέδωσε το Αρκαλοχώρι προκαλώντας εκτεταμένες ζημιές σε κτίσματα και κόστισε τη ζωή στον Ιάκωβο Τσαγκαράκη, ο οποίος εκτελούσε εργασίες στο εσωτερικό του,  η ευρύτερη περιοχή ξαναβρίσκει το ρυθμό της. Το πρωί της Τρίτης 27 Σεπτεμβρίου 2022, σε κλίμα συγκίνησης ξαναχτύπησε η καμπάνα στο ξωκκλήσι του...
27 Σεπτεμβρίου, 2022 - 17:15
Τελευταία ενημέρωση: 27/09/2022 - 17:36

Αρκαλοχώρι, μαύρη επέτειος και αναγέννηση: Εγκαίνια του Ι.Ν Προφήτη Ηλία που ισοπεδώθηκε από το σεισμό (ΦΩΤΟ)

Διαδώστε:
Αρκαλοχώρι, μαύρη επέτειος και αναγέννηση: Εγκαίνια του Ι.Ν Προφήτη Ηλία που ισοπεδώθηκε από το σεισμό (ΦΩΤΟ)

Ένα ακριβώς χρόνο μετά το φονικό χτύπημα του Εγκέλαδου που ισοπέδωσε το Αρκαλοχώρι προκαλώντας εκτεταμένες ζημιές σε κτίσματα και κόστισε τη ζωή στον Ιάκωβο Τσαγκαράκη, ο οποίος εκτελούσε εργασίες στο εσωτερικό του,  η ευρύτερη περιοχή ξαναβρίσκει το ρυθμό της.

(ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ/EUROKINISSI)

Το πρωί της Τρίτης 27 Σεπτεμβρίου 2022, σε κλίμα συγκίνησης ξαναχτύπησε η καμπάνα στο ξωκκλήσι του Προφήτη Ηλία το οποίο στην κυριολεξία είχε ισοπεδωθεί από το σεισμό ο οποίος προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές στην ευρύτερη περιοχή του Αρκαλοχωρίου.

(ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ/EUROKINISSI)

Τα εγκαίνια τελέσθηκαν παρουσία του υφυπουργού στον Πρωθυπουργό με αρμοδιότητα σε θέματα Κρατικής Αρωγής και Αποκατάστασης από Φυσικές καταστροφές κ. Χρήστου Τριαντόπουλου, του υφυπουργού Αθλητισμού κ. Λευτέρη Αυγενάκη, βουλευτών, εκπροσώπων τοπικών φορέων και πλήθους κόσμου.

(ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ/EUROKINISSI)

Πριν τα εγκαίνια τελέσθηκε  Αρχιερατικό συλλείτουργο με τον Μητροπολίτη Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιο, τον Μητροπολίτη Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνό και τον εγχώριο ιεράρχη, τον Μητροπολίτη Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ. Ανδρέα.

(ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ/EUROKINISSI)

Στο μήνυμα του ο δήμαρχος Μίνωα Πεδιάδος  Μανωλης Φραγκάκης ανέφερε ότι «η όψη πολλών χωριών, ακόμα και σήμερα μας θυμίζει καθημερινά τι βιώσαμε. Ο δήμος μας χρειάζεται έναν ολοκληρωμένο αναπτυξιακό σχεδιασμό, ώστε να επιτευχθεί η άρση του αρνητικού αποτυπώματος των καταστροφών που βιώσαμε. Ευελπιστούμε να μην χρειαστεί να αντιμετωπίσουμε ξανά ένα τόσο σφοδρό και τραγικό φαινόμενο».


(ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ/EUROKINISSI)

Χρ. Τριαντόπουλος: Το Αρκαλοχώρι στέκεται στα πόδια του

Ο κ. Τριαντόπουλος αναφερόμενος στα όσα έχουν γίνει μέχρι σήμερα, επανέλαβε ότι το πλαίσιο στήριξης που έχει δοθεί, «φτάνει τα 300 εκατ. και είναι το μεγαλύτερο που έχει δοθεί στη χώρα, σε μια τόσο συγκεκριμένη περιοχή» προσθέτοντας ότι ένα χρόνο μετά, με αφορμή και τα εγκαίνια του Ναού του Προφήτη Ηλία σηματοδοτούν την επόμενη μέρα. «Το Αρκαλοχώρι στέκεται στα πόδια του, προχωράει και δομεί την επόμενη μέρα να είναι καλύτερη από την προηγούμενη» πρόσθεσε ο κ. Τριαντόπουλος, ο οποίος πάντως διευκρίνισε ότι η στήριξη θα συνεχιστεί.

(ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ/EUROKINISSI)

Αυγενάκης: Οι πληγές σταδιακά επουλώνονται

Ο κ. Αυγενάκης μεταξύ άλλων τόνισε ότι «η Πολιτεία είναι στο πλευρό της κοινωνίας του Αρκαλοχωρίου, που βίωσε μια χρονιά με μεγάλες δυσκολίες. Σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς εργαζόμαστε ώστε να βρεθούν τρόποι για ένα τρίτο νέο σχήμα στήριξης των επιχειρήσεων, ενόψει και του δύσκολου χειμώνα, που έρχεται. Οι πληγές σταδιακά επουλώνονται, έναν χρόνο μετά τον καταστροφικό σεισμό και ενωμένοι, θα ξεπεράσουμε όλα τα εμπόδια».

Διαβάστε επίσης:

Ήχησε και πάλι η καμπάνα του Προφήτη Ηλία στο Αρκαλοχώρι – Ένα χρόνο μετά το σεισμό τα Εγκαίνια του ναού στέλνουν το μήνυμα της Ανάστασης

Ετήσιο μνημόσυνο για το μοναδικό θύμα του σεισμού στο Αρκαλοχώρι

Ο ναός – σύμβολο του Προφήτη Ηλία δεσπόζει και πάλι στον λόφο του Αρκαλοχωρίου – Μήνυμα ελπίδας η ανοικοδόμησή του

Ηράκλειο: «Λαβωμένες» δεκάδες εκκλησίες από τον σεισμό

Θεμέλιος λίθος στον «σεισμόπληκτο» Προφήτη Ηλία Αρκαλοχωρίου

Ανοικοδομείται ο «σεισμόπληκτος» Προφήτης Ηλίας στο Αρκαλοχώρι

Αυτός είναι ο άνδρας που έχασε τη ζωή του από το σεισμό στο Αρκαλοχώρι

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων