14/09/2022 14/09/2022 Mε την δέουσα ιερά κατάνυξη τελέσθηκε το απόγευμα της Τρίτης 13 Σεπτεμβρίου 2022 ο Εσπερινός της εορτής της παγκοσμίου Υψώσεως του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού στο Θραψανό Πεδιάδος, χοροστατούντος του σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ. Ανδρέου, ο οποίος ευλόγησε τους προσφερόμενους άρτους και κήρυξε επικαίρως τον θείο λόγο. Στην ομιλία του προς το...
14 Σεπτεμβρίου, 2022 - 11:16
Τελευταία ενημέρωση: 14/09/2022 - 11:21

Αρχιερατικός Εσπερινός της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού στο Θραψανό Πεδιάδος

Διαδώστε:
Αρχιερατικός Εσπερινός της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού στο Θραψανό Πεδιάδος

Mε την δέουσα ιερά κατάνυξη τελέσθηκε το απόγευμα της Τρίτης 13 Σεπτεμβρίου 2022 ο Εσπερινός της εορτής της παγκοσμίου Υψώσεως του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού στο Θραψανό Πεδιάδος, χοροστατούντος του σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ. Ανδρέου, ο οποίος ευλόγησε τους προσφερόμενους άρτους και κήρυξε επικαίρως τον θείο λόγο.

Στην ομιλία του προς το πολυπληθές εκκλησίασμα, ο σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στη δύναμη και τα μηνύματα του Τιμίου Σταυρού στην ζωή του κάθε χριστιανού, ευχόμενος παράλληλα έτη πολλά και ευλογημένα.


Στον εσπερινό συμμετείχαν ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. του Οικουμενικού Θρόνου και Ιεροκήρυκας της καθ’ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως Μελχισεδέκ Αμπελικάκης, οι Πρωτοπρεσβύτεροι: Σταύρος Στρατάκης, Νικόλαος Χουδετσανάκης, Μανώλης Σκλιβάκης, Εμμανουήλ Τσικριτσάκης, εφημέριος της Ενορίας και ο Αρχιδιάκονος Μαρίνος Δασκαλάκης. Συμπροσευχόμενος εκ του ψαλτηρίου παρέστη ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. Ευγένιος Χατζηνικολάκης. Παρόντες, μεταξύ άλλων, ήταν ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδος κ. Εμμανουήλ Φραγκάκης, ο Αντιδήμαρχος Κωνσταντίνος Αραβιάκης ο Κοσμήτορας του Πανεπιστημίου Κρήτης κ. Στρατάκης και ο Λυκειάρχης Καστελλίου κ. Εμμανουήλ Θεοδωρομανωλάκης.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων