22/11/2022 23/11/2022 Εκδήλωση με θέμα «Μνήμη Μικράς Ασίας (1922-2022)», πραγματοποιήθηκε στο μεγάλο αμφιθέατρο του Πολιτιστικού Πολυκέντρου της Ιεράς Μητρόπολης Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου, στο Αρκαλοχώρι. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης οι απόγονοι Μικρασιατών και Κρήτες που γνώρισαν τους Μικρασιάτες κατέθεσαν τις αναμνήσεις των. Στην τελευταία αυτή, πολυπληθέστατη χθεσινή εκδήλωση, απόγονοι Μικρασιατών, από τη 2η έως την 5η γενιά,...
22 Νοεμβρίου, 2022 - 20:30
Τελευταία ενημέρωση: 23/11/2022 - 16:18

Εκδήλωση της Ιεράς Μητρόπολης Αρκαλοχωρίου με θέμα: “Μνήμη Μικράς Ασίας (1922-2022)”

Διαδώστε:
Εκδήλωση της Ιεράς Μητρόπολης Αρκαλοχωρίου με θέμα: “Μνήμη Μικράς Ασίας (1922-2022)”

Εκδήλωση με θέμα «Μνήμη Μικράς Ασίας (1922-2022)», πραγματοποιήθηκε στο μεγάλο αμφιθέατρο του Πολιτιστικού Πολυκέντρου της Ιεράς Μητρόπολης Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου, στο Αρκαλοχώρι. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης οι απόγονοι Μικρασιατών και Κρήτες που γνώρισαν τους Μικρασιάτες κατέθεσαν τις αναμνήσεις των.

Στην τελευταία αυτή, πολυπληθέστατη χθεσινή εκδήλωση, απόγονοι Μικρασιατών, από τη 2η έως την 5η γενιά, ξεκλείδωσαν τις αναμνήσεις των από το σεντούκι της μνήμης. Με συγκίνηση και κάποιοι με δάκρυα, ξεδίπλωσαν μνήμες και ακούσματα από γονείς, γιαγιάδες, παππούδες, συγγενείς, φίλους και γείτονες.

Οι ομιλητές και των δώδεκα συναντήσεων «Μνήμη Μικράς Ασίας (1922-2022)», βιντεοσκοπήθηκαν και το υλικό θα κατατεθεί για μελέτη στο Κέντρο Μικρασιατικών Μελετών.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με ομιλία της κας Ευγενίας Λαγουδάκη, σχετικά με την αγροτική αποκατάσταση και τον αριθμό των Μικρασιατών προσφύγων που εγκαταστάθηκαν στον Νομό Ηρακλείου.

Στην συνέχεια ομίλησαν οι κ.κ. Εμμανουήλ Σακαβέλης, Γεωργία Παπαδοπούλου- Νάνου, Εμμανουήλ Σαζαρτζόπουλος, Χρήστος Καραγιάννης, Ζαχαρίας Καλοχριστιανάκης, Βασίλειος Σασλής, Αθανάσιος Μάνταρας, Μαρία Σμυρνάκη, Ευτυχία Θεοδωρακοπούλου, Εμμανουήλ Ζωγραφίνης, Αθανάσιος Τσακμόπουλος, Οδυσσέας Μελεσσανάκης, Ιωάννης Ατζιτζικάκης και Γεώργιος Μερκουλίδης.

Από αριστερά: κ. Βασίλειος Σασλής, κ. Οδυσσέας Μελεσσανάκης, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Ανδρέας Νανάκης και η κ. Μαρία Χαραλαμπάκη

 

Από αριστερά : κ. Χαράλαμπος Γιαννόπουλος, κ. Ιωάννης Επιτροπάκης, κ. Εμμανουήλ Στρατάκης, κ. Χρήστος Στρατάκης, κ. Βασίλειος Κεγκέρογλου

 

Ο μαθητής Αθανάσιος Τσακμόπουλος

Γεωργία Νάνου – Παπαδοπούλου

Από αριστερά: κ. Ευγενία Λαγουδάκη, κ. Βασίλειος Σασλής, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Ανδρέας Νανάκης, κ. Ζαχαρίας Καλοχριστιαννάκης και κ. Μαρία Χαραλαμπάκη

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων