05/11/2019 05/11/2019 Την Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2019 εξεδήμησε εις Κύριον ο μακαριστός πρωτοπρεσβύτερος Μιχαήλ Ξενικάκης σε ηλικία 85 ετών, συνταξιούχος κληρικός της Ιεράς Μητροπόλεώς Αρκαλοχωρίου, με καταγωγή από την Καλλονή Πεδιάδος. “Στην ιερατική του πορεία διακρίθηκε για την πίστη, το ήθος και την ταπεινότητα του και υπήρξε ακούραστος εργάτης στον αμπελώνα του Κυρίου” τονίζει η ανακοίνωση της...
05 Νοεμβρίου, 2019 - 21:30
Τελευταία ενημέρωση: 05/11/2019 - 21:25

Εκδημία π. Μιχαήλ Ξενικάκη

Διαδώστε:
Εκδημία π. Μιχαήλ Ξενικάκη

Την Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2019 εξεδήμησε εις Κύριον ο μακαριστός πρωτοπρεσβύτερος Μιχαήλ Ξενικάκης σε ηλικία 85 ετών, συνταξιούχος κληρικός της Ιεράς Μητροπόλεώς Αρκαλοχωρίου, με καταγωγή από την Καλλονή Πεδιάδος.

“Στην ιερατική του πορεία διακρίθηκε για την πίστη, το ήθος και την ταπεινότητα του και υπήρξε ακούραστος εργάτης στον αμπελώνα του Κυρίου” τονίζει η ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως.

Σύντομο Βιογραφικό:

Γεννήθηκε το 1944 στην Καλλονή Πεδιάδος. Σε ηλικία 15 ετών μετέβη στην Αίγυπτο, όπου ολοκλήρωσε την Εκκλησιαστική Σχολή Καίρου. Το 1966 παντρεύτηκε την Ακριβή Πατραμάνη με την απόκτησαν 4 παιδιά. Το 1970 χειροτονείται διάκονος και πρεσβύτερος από τον Σεβ. Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως κυρό Κωνστάντιο και διορίσθηκε κληρικός στο Τριφύλλι Αλεξανδρουπόλεως.
Στην συνέχεια κατέβηκε στην Κρήτη, όπου διεκόνησε στις Ενορίες Στάβιες Μονοφατσίου, Μονή Μαλεβιζίου, Κώμες Πεδιάδος, Αποστόλων Πεδιάδος και στις Αγιές Παρασκιές Πεδιάδος.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων